Zavřít reklamu

Fanoušci herní série Tomb Raider jistě zaznamenali, že na iOS dorazila hra Tomb Raider Reloaded. Jelikož máme Laru Croft rádi, nemohli jsme hru nevyzkoušet. V prvé řadě je třeba říct, že se nejedná o žádný AAA titul, nýbrž o odpočinkovou hru, která má rozhodně potenciál vás na dlouho zabavit (a sem tam i rozčílit).

Ve hře je v podstatě vaším jediným úkolem procházet místnosti a zbavit je všemožných nepřátel. Lara bude střílet sama. Na vás je tedy jen pohyb. Na tomto místě bych si dovolil malou výtku a řekl, že na pohyb si budete muset zvykat. Je zde totiž jistá latence, která vám může první kroky s Larou dosti znepříjemnit a kvůli které obdržíte pár ran. Za každý získaný level si budete moct vybrat ze zlepšovacích atributů. Zmínit lze například odrážení kulek od zdí, procházení kulek nepřáteli, šance na kritický zásah, střelba více projektilů, bonus k útočnému číslu a podobně. Doporučuji postupně vybrat co nejkošatější seznam, neboť nepřátel je časem víc a nepříjemně se pohybují po mapě. V každé místnosti pak získáte několik zlaťáků, které pochopitelně použijete jakožto herní měnu na zlepšování zdraví, zbraní a munice.

Na konci vždy narazíte na bosse, jehož udolání vám může zabrat i několik minut. Z něj pak ale na druhou stranu padne nejvíce odměn. Tomb Raider Reloaded ale nesází na pouhé procházení místností, což by vás časem asi přestalo bavit. V nabídce jsou i teď různé eventy a challenge. U spousty z nich ale svítí nápis, že dorazí brzy, což se dá vzhledem k nedávnému vydání očekávat. Tomb Raider Reloaded doporučuji jednoznačně hrát se sluchátky, neboť zvuková stránka hry se opravdu vydařila. Zvuky výstřelů, zásahů a skřeků nepřátel rozhodně stojí za to. Zvlášť v pozdějších misí, kdy nepřátel je plný displej. Tomb Raider Reloaded nejspíše nebude hrou roku. Jde ale o zábavnou a na první pohled povedenou hru, kterou rozhodně nikdo neodflákl.

Tomb Raider Reloaded stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.