Zavřít reklamu

Apple má obrovské cíle se svou hudební streamovací platformou Apple Music, která má už více než 30 milionů předplatitelů. Avšak analytik ze společnosti CCS Insight se domnívá, že cupertinská společnost rozšiřuje svou působnost i na pole s videi a připravuje placenou videoslužbu, která by mohla konkurovat Netflixu. „Pokud se podíváte na Apple, má velice silnou hardwarovou nabídku a jeho služby jsou na pochodu,“ řekl Paolo Pescatore, viceprezident multiplayeru a médií v CCS Insight.

Pokud Apple opravdu představí vlastní streamovací videoslužbu, potom bude jeho originální obsah, na kterém momentálně pracuje, hrát důležitou roli. „Skutečným bitevním polem je oblast originálního obsahu, přičemž originální obsah by měl být prominentní, a Apple je k tomu vhodný,“ dodal Pescatore.

Sice není jasné, na čem jsou založeny spekulace společnosti CCS Insight, ale není to poprvé, co se objevily fámy o jablečné videoslužbě. Pokud se podíváme zpět do roku 2011, tehdy deník The Wall Street Journal tvrdil, že Apple plánuje spustit placenou televizní službu. Tim Cook v letošním roce zmínil, že Apple přemýšlí nad různými cestami, kterými by se mohl ubírat se svým originálním obsahem. A najednou vše do sebe zapadá.

Apple už má na Apple Music vlastní pořady, a to Planet of the Apps a Carpool Karaoke: The Series. Zpočátku se zdálo, že pořady budou výhradní pro Apple Music, ale nejnovější zpráva naznačuje, že by se mohly objevit i v placené videoslužbě.

Netflix-iPhone-780x439

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.