Zavřít reklamu

V dnešní době opravdu není problém narazit na falešná AirPods. Problém je, že na první pohled jsou mnohdy k nerozeznání. Kolikrát se u některých modelů i po otevření krabičky sluchátek objeví ona ikonická animace AirPods. Rozdíl samozřejmě poznáte až při samotném hudebním projevu, výdrži baterie, práci mikrofonů apod. Odlišností mezi falešnými a pravými AirPods je pochopitelně celá řada. Velmi dobře lze rozeznat falzifikáty například na rentgenu, který ale samozřejmě po ruce jen tak nemáte. Na rentgenu lze pečlivě odhalit například jiné uspořádání obvodů či uchycení baterií.

Na zoubek se falešným sluchátkům pod mikroskopem podíval Jon Bruner. Ve videu pod odstavcem můžete vidět, jak velké jsou rozdíly mezi originálními AirPods Pro 2. generace a dvěma padělky. Velice zajímavým komentářem přispěl autor videa k otázce baterie. „V originálních sluchátkách AirPods jsou v každém sluchátku umístěny pečlivě zpracované knoflíkové baterie, které jsou navrženy tak, aby se pohodlně vešly do kompaktního tvaru a poskytovaly optimální výkon. Naproti tomu oba exempláře padělaných AirPods obsahují lithium-iontové pouzdrové baterie, které jsou nejen daleko laxněji zpracovány, ale také potenciálně méně bezpečné.“ Pokud jde o obvody, Bruner říká, že jde o poctivou inženýrskou práci. U padělků naopak o jednodušší obvody sestrojené z běžně dostupných komponent.

A co samotné sestavení? Jeden z padělků vůbec nenabízí bezdrátové nabíjení (na skenech nejsou vidět žádné cívky) a druhý má bezdrátové nabíjecí cívky, ale postrádá magnety, které připevňují skutečné pouzdro AirPods na nabíječku Apple Watch. Padělaná sluchátka AirPods se dokonce uchylují k používání vnitřních umělých závaží, která nemají jinou funkci, než napodobit váhu originálního produktu. Tyto padělky mohou replikovat vizuální podněty originálu, ale použití nestandardních materiálů nejen ovlivňuje celkový zážitek, ale také ohrožuje strukturální integritu a celkovou životnost produktu.

Dnes nejčtenější

.