Zavřít reklamu

Hodně z nás natáčí videa vertikálně. Není na tom vesměs nic zlého, pokud si video budete přehrávat jen na telefonu, na televizi ale už tak dobře vypadat nebude. Občas se vám může stát, že video začnete točit horizontálně, ale po ukončení nahrávání se video ve Fotkách zobrazí jako točené vertikálně (a naopak). Je to způsobeno tím, že zrovna, když jste video začali nahrávat, byl gyroskop ve špatné poloze a špatně vyhodnotil, v jakém režimu zrovna nahráváte. Bohužel, zatím nemáme možnost přímo v aplikaci Fotky video otočit, existují ale aplikace, ve kterých to jednoduše lze. Jedna z nich je iMovie přímo od Apple a dnes si ukážeme, jak video v této aplikaci přetočit.

Změna orientace nahraného videa

Z App Storu si stáhněte iMovie. Jakmile aplikaci dostahujete, otevřete ji a zvolte Vytvořit projekt. Ze dvou nyní zobrazených možností zvolte Film. Poté z vaší galerie vyberte video, které si přejete otočit. Klikněte na něj a v dolní části obrazovky tapněte na Vytvořit film. Zobrazí se vám timeline s videem. Na video klikněte, aby se vám zobrazilo v horním náhledu. Poté použijte na náhledu gesto – položte na video dva prsty a do tvaru kruhu jimi posunujte – po směru nebo proti směru hodinových ručiček, dokud se nezobrazí ikona otočení videa. Pak stačí prsty z obrazovky zvednout a video se otočí. Jakmile budete s výsledkem spokojeni, stačí v levém horním rohu zvolit Hotovo.

Film vyexportujete pomocí ikony sdílení, která se nachází na spodní části obrazovky. Klikněte na ni a zvolte Uložit video. Poslední věc, na kterou se vás iMovie před uložením zeptá, je, do jaké kvality chcete video uložit. Já preferuji vždy tu největší kvalitu, v tomto případě tedy HD. Video se po nějaké době v závislosti na délce uloží a naleznete jej ve vaši galerii.

imovie - iphone-fb

Dnes nejčtenější

.