Zavřít reklamu

Zahájení prodejů prémiových iPhonů X je na spadnutí a ve vzduchu tím pádem visí otázka – budou se tyto iPhony prodávat tak, jak by si Apple představoval? A bude o ně vůbec zájem? Je jasné, že na tuto otázku odpovědět zatím nedokážeme. Analytici společnosti HSBC se však pokusili budoucnost iPhonů alespoň částečně rozklíčovat.

Ačkoliv ani analytici nedokáží předpovědět přesný průběh prodejů, věří tomu, že v nich sehrají významnou roli loajální zákazníci. Ti, kteří si totiž Apple oblíbili natolik, že kvůli němu každoročně vyměňují telefony a ostatní jablečné produkty, prý bez problému překousnou i předpokládanou nedostupnost v prvních týdnech prodejů. iPhonu X se totiž už nemohou dočkat a alternativa, která by jej mohla adekvátně nahradit, nepřipadá v úvahu. Kdyby tomu však bylo naopak, měl by Apple zřejmě slušný problém.

I díky nim by se měly prodeje jablečných telefonů v příštím roce zvednout o solidních 13 %. Velký vliv by na to mohl mít hlavně rozvojový trh v Indii, kde by mohl inovativní iPhone X mnoho lidí zaujmout. Stejný scénář se pak dá podle analytiků očekávat i v Číně či dalších podobných zemích.

I Apple Watch zažijí prodejní boom

Nebudou to však jen iPhony, kterým se bude v příštích letech dařit. I fenomenální Apple Watch totiž prý zažijí strmý nárůst. Jejich prodeje by měly v příštím roce poposkočit o slušných 20 %. Tím si jablečné kukačky svou výsostnou pozici na trhu s nositelnou elektronikou ještě více upevní a ukáží, proč je svět tak miluje. Hlavní zásluhu na tom bude mít pravděpodobně spuštění LTE podpory v dalších částech světa, které některé uživatele právě ke koupi Apple Watch přesvědčí.

Tak či tak musíme brát veškeré podobné spekulace se solidní rezervou. iPhony X jsou pro celý svět velkou neznámou a veškeré předpovědi s nimi spjaté jsou spíše vařením z vody. Třeba však mají analytici se svými předpovědmi pravdu. Uvidíme.

iPhone X family FB

Zdroj: CNBC

Dnes nejčtenější

.