Zavřít reklamu

Přední stránky těch největších médií plní v posledních hodinách a dnech zprávy okolo přerušení prodeje nejnovějších Apple Watch na území USA. Jak se však zdá, nic není tak horké, jak se uvaří – tedy alespoň podle analytiků ze společnosti J.P.Morgan. 

Přestože je pozastavení prodejů Apple Watch Series 9 a Ultra 2 kvůli možnému porušení patentů pro kalifornského giganta na první pohled velmi nepříjemná záležitost, analytici z J.P. Morgan jsou přesvědčeni o tom, že tuto stopku na ročních tržbách prakticky neucítí. Prakticky jisté je totiž dle nich to, že prodeje v dohledné době opět vypuknou, přičemž i při těch nejčernějších scénářích s dlouho trvající prodejní odmlkou předpovídají analytici maximálně propad ročních tržeb o 1 % oproti tržbám, na které by se Apple dostal bez pozastavení prodejů. V řeči peněz se dle nich může  jednat maximálně o něco kolem 5 miliard dolarů. 

Applu hraje velmi do karet fakt, že stopka prodejů proběhne jen na Apple Online Storu a v jeho kamenných obchodech. Pokud si tedy budou chtít američtí jablíčkáři některé z nejnovějších Apple Watch zakoupit, mohou tak učinit u ostatních prodejců v čele s Amazonem, Best Buy, Targetem a dalšími. I ty sice Apple nakonec odstřihne „od zdroje“ tím, že jim přestane v rámci velkoobchodu dodávat nové Apple Watch na sklady, nicméně dá se předpokládat, že právě z tohoto důvodu se budou snažit prodejci do startu zákazu maximálně předzásobit. S dostupnosti Apple Watch to tedy nejspíš nebude vůbec špatné a vlastně jediné, co může Apple štvát, je to, že bude muset prodejcům nechat určitou marži z prodeje, kterou by si jinak při prodeji přes Apple Store či Apple Online Store nechal pro sebe. 

Dnes nejčtenější

.