Zavřít reklamu

Pokud jste milovníky chytrých hodinek Apple Watch, zřejmě největším svatostánkem, který můžete v souvislosti s nimi navštívit, je krom klasických Apple Storů i speciální Apple Store zaměřený výhradně na tyto jablečné kukačky. Ty však bohužel ve světě v minulých měsících Apple postupně uzavřel a v tuto chvíli je v provozu jen jeden. I tomu však začal pomalu zvonit umíráček, jelikož se jeho uzavření kvapem blíží.

Posledním speciálním Apple Storem zaměřeným na Apple Watch je obchod nacházející se v Tokiu v obchodním domě Isetan. Ačkoliv se tomuto obchodu poměrně dařilo, jablečná společnost otevřela naproti němu přes ulici nový obchod Apple Shinjuku, ve kterém prodává svůj veškerý sortiment. Je tak jasné, že provozování specializovaného obchodu s hodinkami naproti obchodu, ve kterém naleznete krom hodinek i zbytek jablečných produktů, je holý nesmysl. Apple se proto rozhodl svůj obchod k 13. květnu uzavřít. 

Kámen úspěchu Apple Watch

Speciální Apple Story věnované Apple Watch začal Apple před lety provozovat z jednoho prostého důvodu – rozpumpování prodejů Apple Watch. Vstup jablečných kukaček na trh totiž nebyl v žádném případě úplně růžový a právě podobnými pokusy se Apple snažil zákazníky přesvědčit, že nákup jeho hodinek není v žádném případě špatný tah. Své obchody, které byly ve světě pouze 3, proto záměrně umisťoval do obchodních center, ve kterých měly své maloobchodní pobočky i další významné hodinářské společnosti, aby ukázal, že je schopen se rovnat prakticky všem. 

Japonský obchod s hodinkami je též jediným místem na světě, kde můžete zakoupit zlatou edici Apple Watch Edition přímo od samotného Applu. Jelikož však spustil Apple v tomto obchodě obří výprodej skladu, aby se postupně všech starších naskladněných produktů zbavil, je možné, že se zásoby zlatých Apple Watch výrazně zmenšily či dokonce vyčerpaly. 

Je jasné, že s uzavřením posledního specializovaného Apple Storu uzavře Apple jednu zajímavou historickou kapitolu. Ale kdo ví, třeba se ve stejných prostorách za pár let objeví jiný a též specializovaný obchod Applu s produktem, který bude též v jistém ohledu revoluční a zaslouží si zvláštní přístup. 

isetan

Dnes nejčtenější

.