Zavřít reklamu

Jednou z věcí, kterou se výrobci smartphonů snaží rok od roku vylepšit, je bezesporu fotoaparát. Právě ten totiž mnohdy rozhodne, zda si zákazník daný model zakoupí či nikoliv. V poslední době se do popředí dostaly hlavně telefony s duálním fotoaparátem, které se pyšnily hlavně povedeným režimem Portrétu. Letos však představil Google druhou generaci svých telefonů Pixel, které svým klasickým jednočočkovým fotoaparátem všechny duální fotoaparáty porazily.

Je to trochu paradox. Duální fotoaparáty, o jejichž dokonalosti byli jejich tvůrci skálopevně přesvědčeni, se musí nakonec poklonit před fotoaparátem klasickým. Co naplat, že je technologie, která je pro režim Portrét potřeba, u obou druhů fotoaparátu rozdílná a u iPhonu 7 Plus (letošní použit k testu bohužel nebyl) je objektiv daleko větší. To jediné, co lidi zajímá, je výsledná fotografie a tou vítězí Pixel 2 XL.

Efekt rozmazaného pozadí je totiž takřka na chlup stejný jako u drahých zrcadlovek, se kterými pracují profesionální fotografové. Vše je však daleko jednodušší, rychlejší a levnější. Ostatně, podívejte se na názornou ukázku na fotografii květiny pod tímto odstavcem. Levá fotografie vznikla na telefonu od Googlu, pravá pak na iPhonu 7 Plus.

pixel vs iphone 7 plus

Sami můžete vidět, že se obě fotografie liší hlavně v barevném provedení. Pixel 2 XL by měl zvládat fotit v lepších a reálnějších barvách a zároveň by měl umět lépe pracovat se světlem. Nejlépe se o tom však přesvědčíte v naší galerii pod tímto odstavcem.

Fotografie jsou to vcelku působivé, nemyslíte? Co však říci závěrem? I když jsou oba režimy Portrétu opravdu velmi povedené, Googlu se jej povedlo převedením na jednočočkový fotoaparát dokonale vyšperkovat. V konečném výsledku je však pouze na vás, po jakém smartphonu sáhnete. Oba fotoaparáty se totiž řadí mezi naprostou špičku a ani u jednoho nebudete zklamaní. Záleží tak čistě na vašich osobních preferencích.

google-pixel-2-portait-mode

Zdroj: 9to5google

Dnes nejčtenější

.