Zavřít reklamu

Jak na uživatele iPhonu působí nová vlajková loď od Googlu s názvem Pixel XL? Tento týden se jmenovaný smartphone dostal do rukou jednomu z redaktorů serveru 9to5Mac. Ten je dlouhodobým příznivcem produktů od Applu. Pojďme se podívat na to, jak se na Google Pixel dívá člověk, který nedá dopustit na iPhone.

Fotografie a videa

Fotoaparát a jeho schopnosti patří bezesporu mezi nejsilnější stránky Pixelu – zejména se jedná o možnost pořízení neomezeného počtu fotografií a videí, aniž by si uživatel musel dělat starosti o úložiště. Pro nejednoho uživatele iPhonu jsou starosti, spojené s úložištěm – ať už na telefonu, nebo na iCloudu – jedním z největších problémů. Google tuto záležitost vyřešil tím, že majitelům Pixelu poskytl neomezený prostor pro fotografie a videa v plném rozlišení.

Předinstalované aplikace

Zejména uživatelé telefonů s operačním systémem Android musí zápasit s předinstalovanými aplikacemi, které kolikrát ani nepotřebují. Google Pixel běží na operačním systému verze Android Nougat. Zaručuje uživatelům dva roky aktualizací softwaru a tři roky bezpečnostních aktualizací. V tomto směru se tedy Pixel může směle rovnat iPhonům s iOS 10, kde je odstranění předinstalovaných aplikací taktéž vyřešeno.

Google Assistant

Pixel je často označován za „iPhone od Googlu“. V tomto směru se nabízí i srovnání Google Assistant se Siri od Applu. Google Assistant se opírá o strojové učení, je rychlá, schopná, a ve většině případů se Siri směle vyrovná. Podle redaktora 9to5Mac vykazovala Google Assistant oproti Siri lepší výsledky v rozpoznávání slov a v přesnosti.

Nabíjení a baterie

Z tábora majitelů iPhonů od Applu se často ozývají stížnosti ohledně nedostačujících nabíječek. Výkon nabíječek pro Google Pixel činí 18W. Nabíječky nabízejí rychlejší nabíjení, které baterii v telefonu doplní potřebné množství energie za pouhých 15 minut. iPhone 7 Plus má 2900 mAh baterii, zatímco 5,5-palcový Google Pixel disponuje 3450 mAh baterií.

AMOLED displej

LCD displej nejnovějšího iPhonu 7 Plus je skutečně skvělý, s AMOLED displeji ho však pochopitelně nelze příliš srovnávat. Displej iPhonu 7 je světlejší a na přímém slunečním světle čitelnější. Ze srovnání v této disciplíně ale vycházejí oba telefony téměř nastejno. Rozlišení displeje u Google Pixel je vyšší, ale při běžném používání asi rozdíl příliš viditelný nebude. Uvidíme, co Pixel dokáže v kombinaci se soupravou pro virtuální realitu Google Daydream View, která má přijít již letos v listopadu.

Kvalita fotografií a videí

Fotografie, pořízené s Google Pixel za dobrých světelných podmínek, vypadají skvěle a sytě. Pixel postrádá optickou stabilizaci obrazu, ale disponuje funkcí, nazvanou „Elektronická stabilizace obrazu“ pro video. Ta prokazuje natočeným videím překvapivě dobrou službu. Fotoaparát iPhonu 7 Plus si umí výtečně poradit i za zhoršených světelných podmínek,  na snímcích, pořízených Pixelem, byl zachycen větší šum. iPhone 7 má rovněž širší clonu, která pomáhá ke zlepšení kvality špatně osvětlených snímků.

Design

Google Pixel je produktem tchajwanské společnosti, označené jako „Phone by Google“. Pixel nemůže příliš popřít – co se designové stránky týče – že ho „vyrábí HTC“. Napovídají tomu například jemně zkosené hrany, textura vypínacího tlačítka a další funkce. Přední část Pixelu trochu připomíná předek iPhonu či iPodu touch bez Home buttonu, zadní část ale vypadá jinak.

pixel-google-iphone

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.