Zavřít reklamu

Pokud chcete udržet své soukromí v bezpečí, používejte produkty od Applu. Alespoň tak se to často ve světě technologií říká. Vypadá to však, že ani Apple není zdaleka tak dokonalý, jak si někteří uživatelé myslí. Nejnovější zprávy totiž tvrdí, že se hacknutému telefonu neubránil ani telefon šéfa zaměstnanců v Bílém domě.

Je to trochu paradox. Telefon někoho, kdo pracuje v těsné blízkosti prezidenta USA a pravděpodobně se občas dostane do situací, o kterých by neměl nikdo vědět, by nevědomky vynášel informace zatímco se FBI snaží podobné strategie aplikovat, ale příliš se jí to prý nedaří. Nedá se však nic dělat. Kriminalita je totiž údajně vždy o krok před spravedlností a to potvrzuje i tento případ. K hacknutí telefonu totiž podle všeho došlo ve chvíli, kdy se nynější šéf realizoval na úplně jiné pozici.

Nebezpečí je údajně zažehnáno

Po nástupu do práce údajně zašel podle standardních postupů k bezpečnostním pracovníkům, aby si nechal svá zařízení prověřit. Z výsledků, které mu pracovníci sdělili, se však nestačil divit. Jeho osobní telefon vykazoval známky hacknutí a to dokonce po dobu několika měsíců. “Mnoho funkcí v telefonu nefungovalo tak, jak mělo. Telefon tak byl pravděpodobně kompromitován a neměl by být dále používán,” okomentovalo problém bezpečnostní oddělení. Problém už by však měl být podle všeho vyřešen. “Vedoucí pracovník už dostal bezpečný telefon, takže není třeba obav. Osobní telefon, který byl prověřovaný, navíc při práci moc často nevyužíval,” okomentoval situaci mluvčí Bílého domu.

Snad se tedy černé scénáře, které hovoří o odposleších a snímání okolí pomocí fotoaparátu hacknutého telefonu, nepotvrdí a nenastane kvůli nim žádný velký problém. Příjemné by to totiž nebylo jak pro samotný Apple, tak pro USA jako takové.

john-kelly-iphone

Zdroj: politico

Dnes nejčtenější

.