Zavřít reklamu

Pokud se vám při dovolené někdy podařilo uzamknout Facebook účet, asi víte, jak je to nepříjemné. Momentálně Facebook používá metodu dvou-faktorového ověření. Ta ověřuje vaši identitu pomocí SMS zprávy. Pokud ale nemáte aktivní roaming, tady vaše cesta za odemknutím účtu končí. Facebook postupně zkouší další a další alternativy, nyní se ale nechal inspirovat Face ID z přicházejícího iPhonu X:

„Testujeme novou funkci pro uživatele, kteří chtějí rychle a snadno ověřit svůj účet v případě, že se jim podařilo jej uzamknout. Tato volitelná funkce je k dispozici pouze na zařízeních, na kterých jste se už přihlásili. Je to další krok společně s dvou-faktorovým ověřením pomocí SMS, který zajišťuje, aby majitelé účtu mohli potvrdit svou totožnost.“

Je důležité zmínit, že Facebook u této funkce nepoužívá Face ID, ale svůj vlastní systém rozpoznání obličeje. Funkcí Face ID nového iPhone X se nechal jen inspirovat.

Jeden ze starších systémů testovaných na Facebooku byl například systém, který určil „důvěryhodné kontakty“ mezi vašimi přáteli na Facebooku. V případě, že jste se pokusili svůj účet odemknout, Facebook odeslal těmto lidem kód. Pokud vám tento kód vaši přátelé poslali nazpět, byli jste schopni účet odemknout.

Jak už jsme u Facebooku zvyklí, není známo, zda vůbec a kdy by se tato funkce mohla dostat k široké veřejnosti.

rozpoznani-obliceje-facebok

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.