Zavřít reklamu

Zahraniční recenzenti se s testováním nových jablečných produktů opravdu činí a po recenzích iPhonu 8 nám ve velmi krátkém časovém horizontu přináší i první pohled na nové Apple Watch 3 s LTE připojením.  Nadšením po ukončení testování však ve většině případů nesršeli.

Lauren Goode z webu The Verge na nových hodinkách moc kladných věcí nenašla. LTE je podle ní kvůli problémům se softwarem, skoro nefunkční. Spolehlivost Siri a streamování hudby je pak prý také na bodu mrazu. Hodinky jsou tedy ve své podstatě nevyužitelné k účelům, které Apple sliboval. Ten se však už problémem intenzivně zabývá a chce jej vyřešit v budoucí aktualizaci watchOS 4.

Jednou z mála pozitiv, které nové jablečné kukačky přinesly, je podle Goodeho lepší sledování srdeční frekvence, i ten by však stál za vylepšení.

Poměrně ostrými slovy nešetřil ani Brian Heater z TechCrunch. Ten sice hodinky označil za částečně osvobozující díky možnost nechat iPhone doma, jedním dechem však dodal, že mnoho situací, kdy je samostatné LTE využití potřeba vlastně ani člověk nenajde. Krom situací typu běh si totiž kvůli úspoře baterky stejně dvakrát rozmyslíte, zda necháte iPhone s hodinkami propojený či nikoliv.

Na podobnou nit navázala i Joanna Stern z The Wall Street Journal, která uvedla, že LTE připojení u Apple Watch 3 je nespolehlivé a neustále rušené. Podle všeho to však vypadá, že na tom mají svůj podíl viny i samotní operátoři.

Na modelech, které využívali operátora AT&T bylo připojení nestabilní a hovory kvůli výpadkům signálu prakticky nepoužitelné. Dokonce ani Siri se občas nepodařila načíst. Na hodinkách připojených k T-Mobile pak zažila několik pádů signálu. Bohužel to však není jediný problém, se kterým se budou majitelé Apple Watch 3 podle Sternové potýkat. Výdrž baterie je totiž při využívání LTE opravdu tristní a nevydrží ani půlden.

Některým Apple Watch 3 nevadí

Zajímavé však je, že recenzent Peter Wells ze Sydney Morning Herald se se špatnou výdrží baterie neztotožňuje a označuje ji naopak za skvělou. Je však potřeba podotknout, že LTE v hodinkách využíval pouze k dokrytí signálu, když se vzdálil od známé Wi-Fi sítě či iPhonu, což se mu za den moc často nestávalo. Není se tak čemu divit, že mu na hodinkách večer svítilo 70% baterie plné.

Velmi kladně hodnotil hodinky i John Gruber z Daring Fireball. Nejvíce ho uchvátil kvalitní zvuk při telefonování, který je podle jeho slov na opravdu vysoké úrovni. Údajně prý neměl ani problémy s připojením, které by ho při jejich používání omezovaly.

Grubrovy postřehy potvrdil i recenzent Brain Chen z New York Times. Nové „watchky“ dokonce označil za první hodinky, které by bez ostychu lidem doporučil koupit. Osobně se mu sice moc nezamlouvá, že nové smartwatch nahradí v budoucnu klasické náramkové hodinky, Apple Watch má však rád. Jejich výkon totiž výrazně své konkurenty i loňské kolegy převyšuje.

Jak se tedy zdá, absence LTE připojení v našich luzích a hájích nás až tolik mrzet nemusí. Doladění této technologie bude nejspíš běh na dlouhou trať, takže tu existuje reálná možnost, že se na našem trhu objeví už skutečně vyladěné verze. Nechme se však překvapit.

apple-watch-series-3-verge FB

Dnes nejčtenější

.