Zavřít reklamu

Dodávateľ LTE čipov pre mnohé mobilné zariadenia vrátane tých od spoločnosti Apple, spoločnosť Qualcomm, dnes vydala tlačovú správu, v ktorej oficiálne oznámila vytvorenie nového komunikačného čipu s podporou 4G LTE sietí, ktorý spája všetky doterajšie riešenia do jedného jediného. Očakávame, že tento čip použije vo svojich budúcich produktoch aj Apple, konkrétne v budúcej generácii telefónu iPhone, ako aj v celulárnych verziách budúceho iPad mini a iPadu piatej generácie. Zároveň však je možné, že Apple tento nový čip prinesie do súčasných zariadení formou tichej aktualizácie.

Nový procesor nesie označenie Qualcomm RF360 a vďaka tomu, že spája všetky doteraz používané čipy do jedného, zvyšuje kvalitu mobilného signálu, znižuje energetickú spotrebu a zároveň šetrí náklady výrobcov mobilných telefónov, ktorí tak budú môcť vyrábať len jednu revíziu svojho telefónu miesto troch či viacerých. Práve tak je tomu aj v prípade Applu, ktorého najnovší iPhone 5 je dostupný v troch verziách:

  • A1428 – GSM model s podporou LTE pásiem 4 a 17
  • A1429 – GSM model s podporou LTE pásiem 1, 3 a 5
  • A1429 – CDMA model s podporou LTE pásiem 1, 3, 5, 13 a 25

Qualcomm RF360 je určený predovšetkým výrobcom, ktorých mobilné zariadenia podporujú technológie LTE-FDD, LTE-TDD, WCDMA, EV-DO, CDMA 1x, TD-SCDMA a GSM/EDGE.

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.