Zavřít reklamu

Jedním z nejzajímavějších produktů včerejší konference měly být bezesporu nové Apple Watch Series 3. Těm Apple vnukl opravdu zajímavé funkce, kterými jejich využitelnost povýšil na úplně jinou úroveň. Má to ale háček. V Čechách a na Slovensku si té nejlepší, tedy schopnosti LTE připojení a volání, neužijeme. Je však pro běžného uživatele Apple Watch 2 upgrade na nové Apple Watch 3, u kterých si stejně jejich nejlepší funkci neužije, vůbec dobrý nápad?

Vyplatí se upgrade?

Samozřejmě, LTE připojení není jediné, co Apple novým hodinkám dal. Je to však jejich základní stavební kámen. Inženýři z Cupertina hodinkám vnukly například i barometrický výškoměr, který bude zaznamenávat vaší polohu v závislosti nad nadmořské výšce. Podobnou funkci však zvládaly i Apple Watch 2. Ty musely být sice při měření spárované s iPhonem, který zaznamenával tento údaj pomoci barometrů svého, nicméně to zvládaly. Apple Watch 3 to sice zvládají i bez iPhonu, stejně ho však budete kvůli absenci LTE společně s nimi používat a pravděpodobně ho i všude nosit.

Důvodem k upgradu může pro některé být i o hodně kvalitnější hardware. Apple se totiž pochlubil, že je o 70% výkonnější než čipová sada S2 používaná v hodinkách druhé generace. I ty však byly vcelku svižné. Zalíbit by se vám tak mohlo alespoň o 85% rychlejší Wi-Fi připojení a o 50% nižší spotřeba energie při Bluetooth připojení. Baterie by tak mohla díky tomu vydržet o pár hodin déle.

S baterií si také moc nepolepšíte

Baterie je vlastně celkově velmi zajímavé téma. Jablečná společnost se na své keynote „pochlubila“ výdrží 18 hodin, která se však se zapnutým LTE a GPS markantně zmenšuje. Pokud byste však hodinky využívali standardním způsobem, dostanete se pravděpodobně i na podstatně delší dobu. I tady však platí, že bychom si od nových Apple Watch 3 asi představovali něco více. Baterie je totiž opravdu značně diskutabilním tématem a mnoho uživatelů po její delší životnosti volá od prvních Watch.

Co se z toho tedy vyvodit? Zcela jednoduchý závěr. Technické specifikace totiž hovoří vceku jasně. Pokud jste hrdými vlastníky Apple Watch 2 a jste s nimi spokojení, důvod k upgradu pravděpodobně nemáte. Nové Watch 3 vám totiž nenabídnou prakticky nic, bez čeho by se nedalo žít dál. Jestli se však rozmýšlíte, zda do Apple Watch 3 jít nebo zvolit některou ze starších variant, určitě do nich běžte. Krom kvalitní výbavy, kterou předešlé modely převyšují, jsou prodávány i za vcelku přijatelných 9 790 korun ve variantě 38mm a 10 690 korun ve větší 42mm variantě. To je jen pro představu o 1500 korun méně, než chtějí autorizovaní prodejci za modely loňské. A to se vyplatí.

apple-watch-series-3-lte- fb

Dnes nejčtenější

.