Zavřít reklamu

Apple poslední srpnový den rozeslal pozvánky na konferenci, na které by měl světlo světa spatřit očekávaný iPhone 8 spolu s dalšími hardwarovými novinkami. V letošním roce se bude keynote konat v divadle Steva Jobse, které je součástí kampusu nového sídla cupertinské společnosti.

Jablečná konference se bude konat v úterý 12. září 2017 v 10:00 PST, tedy v 19:00 našeho času. Apple vsadil na minimalistický design, přičemž dominujícím prvkem pozvánky je logo nakousnutého jablka. Dokonce nechybí ani slogan, který zní Let’s meet a tour place. Většinou se Apple snaží pozvánkou něco naznačit, nicméně rozluštit skrytý význam nebývá snadné.

Co by mohla naznačit pozvánka na Apple Keynote 2017?

Logo hraje několika různými barvami. Spousta českých uživatelů vtipkovala, že Apple zvolil takové barvy, protože tím chce naznačit, že digitální asistentka Siri získá podporu českého jazyka. Ale na internetu se objevilo mnohem více teorií o tom, co by mohla pozvánka naznačovat.

Barvy bílá, modrá a červená by mohly znamenat, že se Apple zavazuje, že bude vyrábět iPhone 8 v USA. I když podle Joanna Sterna z The Wall Street Journal při pohledu na logo uvidíte tři iPhony, které má Apple v úterý odhalit. Zase uživatel Alberto Bagnoli vidí, že Apple chce na iPhonu 8 vydělat, a tak v jedné části loga znázornil prémiový model a v druhé části kreditní kartu. Podle Mehediho Hassana chtěl Apple pozvánkou říct, že iPhone 8 bude mít zaoblené rohy, výřez v horní části displeje a logo na zádech.

Tyler Schnabel rozebral pozvánku podrobněji. Podle něj jsou na ní symboly bezdrátového nabíjení. Z pozvánky je podle Tylera znatelné, že iPhone 8 bude i v bílé variantě a že bude mít funkce rozšířené a virtuální reality. Další uživatel na Twitteru uvedl, že v logu vidí HomePod a ruku. Znamená to snad, že iPhone 8 se bude synchronizovat s inteligentním reproduktorem pouze dotekem?

Kde se bude konference odehrávat?

Velkolepá událost se bude konat v divadle Steva Jobse v Apple Parku. Jedná se o podzemní divadlo se střechou z uhlíkového vlákna a skleněnými střechami. Účastníci keynote se do podzemní části dostanou po rotačním schodišti anebo jedním ze dvou rotačních výtahů. Výtahy se otáčejí tak, aby cestující vystoupili pokaždé stejnými dveřmi, i přestože nastoupí z opačných směrů.

V hledišti jsou kožené sedačky, přičemž jedna vyšla na neuvěřitelných 14 tisíc dolarů. Součástí divadla je i skrytá místnost s ukázkovými produkty, která se otevře po skončení konference. Kapacita divadla Steva Jobse je 1 000 míst, což je daleko méně, než kapacita prostoru, který si Apple doposud pro keynote pronajímal.

Apple event 2017 FB

Dnes nejčtenější

.