Zavřít reklamu

Apple by měl už za několik týdnů představit ikonický iPhone 8. Doposud jsme mohli vidět nespočetné množství renderů, konceptů a maket. Ale nyní se na internetu objevil snímek čipu A11, který bude pohánět letos představené modely (iPhone 7s, iPhone 7s Plus a iPhone 8).

Jediným dodavatelem čipu A11 je společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), která přešla na 10nm FinFET výrobní proces. Přesně tento výrobní proces byl použitý při výrobě čipů A10X, které jsou uvnitř 10,5“ a 12,9“ iPadu Pro.

Společnost TSMC v loňském roce uzavřela dohodu s Applem, že bude výhradním dodavatelem čipu A11. Hlavním důvodem, proč na to cupertinská společnost kývla, bylo, že společnost TSMC využívá pokročilé technologie. Procesor A11 je rychlejší a výkonnější než současný A10, který je v iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus.

Apple brzy odhalí iPhone 8 se skleněným tělem, OLED displejem a bezrámečkovým designem. Jablečná společnost se rozhodla odstranit fyzický Home Button a nahradit čtečku otisků prstů skenerem obličeje.

a11-chip-1-800x354

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.