Zavřít reklamu

Na to, že se v nových iPhonech každoročně objevují čím dál výkonnější čipy, jsme si už z minulých let zvykli. Letošní iPhony však nabízejí něco, co se hned tak nevidí. Nárůst jejich výkonu je totiž opravdu brutální. Pokud jste si doposud mysleli, že je iPhone 7 nebo iPad Pro velice výkonný, po nejnovějších benchmarcích to okamžitě přehodnotíte.

Nový čip rozcupoval konkurenty

Čipy A11 Bionic, které v nových iPhonech jsou, zaznamenaly v testech průměrné skore 4141 bodů na jedno jádro a 10438 bodů na více jader. Nové iPhony tak vcelku suverénně překonaly i nový 10,5“ iPad Pro, který je poháněn čipem A10 Fusion. Jeho skóre v benchmarcích je však „pouhých“ 3887 bodů na jedno jádro a 9210 více jader. iPhone 7 má pak výsledky benchmarku se skórem 3327 na jedno jádro a 5542 na více jader jasně ukazuje, že je rozdíl mezi jednotlivými generacemi opravdu znatelný.

To však není vše. Podle benchmarků je výkon nových čipů dokonce lepší, než nové MacBooky Pro. Jejich skóre totiž dosahuje 4592, respektive 9062 bodů.

Testy tedy potvrzují to, o čem Apple na své konferenci mluvil. Dvě výkonnostní jádra jsou skutečně oproti loňskému A10 Fusion o 25 % rychlejší a čtyři úsporná jádra dokonce o 70 % rychlejší.

I tak bychom měli brát všechny benchmarky s rezervou. Někteří analytici totiž naznačují, že ačkoliv jsou skóre v benchmarcích opravdu působivé, ve výsledku není nárůst nijak výrazně znatelný. Pokud bychom navíc u čipů A10 odečetli podporu 32bitových aplikací, jeho výkon by se údajně zase o něco zvýšil. Nejlepší obrázek o výkonnosti nových telefonů si však uděláme až s jejich příchodem, který Apple ohlásil na konec příští týden u iPhonu 8 a začátek listopadu v případě iPhonu X.

iPhone X FB

zdroj: Geekbench

Dnes nejčtenější

.