Zavřít reklamu

Samsung se spojil se společností Qualcomm, která oznámila produkci svého nejnovějšího procesoru Snapdragon 835. Své nové 10nm procesory použije pro SD 835 čipy, aby zvýšil jejich rychlost a energetickou úspornost. Společnost TSMC začala pracovat na procesu výroby vlastních 7nm čipů. 

Podle nových zpráv, pocházejících z Číny, začala společnost TSMC pracovat na vývoji nového 7nm procesoru, který by měl v mnohém předčit 10nm. Dodávky 10nm čipů od TSMC začnou v první třetině roku 2017, Samsung bude v tomto směru nejspíš rychlejší. V TSMC si s tím však vůbec nemusejí dělat vrásky. Jejich 10nm procesor bude použit pro chipset A11 od Applu. Ten je určen pro iPhone 8, jež má vyjít v roce 2017. 7nm procesory od TSMC jsou údajně v současnosti již ve fázi beta testování za pomoci zhruba dvacítky zasvěcenců. Zkušební produkce 7nm čipů od TSMC by měla začít již ve druhé polovině příštího roku.

Oficiálně začne TSMC dodávat 7nm čipy až v roce 2018. Existuje vysoká pravděpodobnost, že se bude jednat o čipy A12, které chce Apple použít pro své iPhony v roce 2018 – zatím není jasné, zda se bude jednat o iPhone 8s nebo iPhone 9. Některé zvěsti naznačují, že by si v TSMC mohli s vývojem 7nm čipů pospíšit a Apple by tyto součástky mohl použít již u iPhonu 8. Spěch však nepatří mezi praktiky Applu. U konkurenčního Samsungu jsme letos mohli vidět, že spěch se skutečně nevyplácí – právě nátlak na rychlou produkci Samsungu Galaxy Note 7 měl za následek problémové a nebezpečné „chování“ zařízení a jeho následné stažení z prodeje.

iPhone 8 curved OLED

Zdroj: RacingJunky.com

Dnes nejčtenější

.