Zavřít reklamu

Apple by měl představit nové iPhony zhruba za měsíc, do té doby bude internet žít různými úniky a spekulacemi. Do této kategorie se řadí také tato zpráva, která se zabývá tloušťkou plánované vlajkové lodi od Applu. V posledních letech jsme byli zvyklí, že Apple své telefone meziročně ztenčoval. Vše došlo až tak daleko, že se objevila aféra Bendgate, která postihovala iPhone 6. Pokud jsou níže zmiňované zprávy založené na pravdě, trend ztenčování telefonů letos končí. Nové iPhony by měly být minimálně o desetinu milimetru tlustší, než je současná generace. Může za to přechod z hliníku na sklo.

Jedná se o poměrně nedůvěryhodnou informaci, ale co se dá v poslední době, v souvislosti s iPhone 8 a spol, označit jako důvěryhodné.. Německý blog Giga Apple cituje informace od jednoho výrobce pouzder, který má své tajné zdroje uvnitř Foxconnu. Podle nich budou všechny nově představené modely minimálně o desetinu milimetru tlustší, než současné generace.

Zdrojem nárůstu je přechod z hliníkového těla na skleněné. Nové iPhony dostanou skleněná záda především díky přítomnosti bezdrátového nabíjení. Aby byla zadní strana dostatečně pevná, bude muset být o něco tlustší, než její kovová varianta. Podle informací od oněch insiderů budou nové iPhony 7S obecně nepatrně větší, než současné modely. Nové Phony by měly být tlusté 7,21 milimetru, oproti současným 7,1. Šířka by pak měla být 67,27 (oproti 67,14) a výška 138,44 (oproti 138,31). Díky větším rozměrům by se měl zmenšit výstupek pro kameru.

iphone 8 fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.