Zavřít reklamu

Před několika dny prolétla jablečnými weby zpráva, že bílý iPhone 4, který se u nás začal prodávat 28. dubna je o dvě desetiny milimetru tlustší než iPhone 4 v černé barvě. Tento fakt údajně dokazuje jak jedna z fotografií, tak i skutečnost, že u bílé varianty telefonu byly zaznamenány problémy s pouzdry a obaly, do kterých se iPhone v bílé barvě nevešel.

Telefon iPhone 4 v černé variantě je tlustý 9,3 mm, bílá verze má prý podle měření 9,5 mm. Na toho téma se rozběhla diskuse na mikroblogovacím portálu Twitter, kde se jeden fanoušek zeptal přímo Phila Schillera, který je ředitelem marketingu společnosti Apple. Ten na dotaz, proč je bílá verze tlustší odpověděl: „Není tlustší, nevěřte všemu, co si kde přečtete“.

Celý případ se točí kolem jedné jediné fotografie, na které vedle sebe leží černá i bílá varianta telefonu. Na první pohled byste skutečně řekli, že je telefon v černé barvě opravdu o trochu štíhlejší než jeho bílý protějšek. Pokud si ovšem obrázek dostatečně přiblížíte, zjistíte, že fotografie není pořízená z úhlu, ze kterého by šlo tloušťku obou telefonů jednoznačně porovnat. Navíc je známo, že černá barva zeštíhluje.

tumblr_lkdqkyjHla1qa45ly

Finální důkaz o tom, že oba modely iPhone 4 mají totožné rozměry by měla definitivně přinést až následující fotografie, kterou přínesl server tipb.com. Na ní můžete vidět oba přístroje měřené pomocí digitálního posuvného měřítka. Zde je jednoznačně dokázáno, že oba telefony mají totožnou tloušťku.

two-iphones-thumb-598xauto-640

Po všech možných i nemožných spekulacích českých blogerů, kteří převzali informace z oné zahraniční fotografie jsme si konečně ověřili vše na vlastní oči. Rozdíl ve velikosti hloubky iPhone 4 a iPhone 4 White skutečně je, ovšem jedná se o velikost, která odpovídá například ochranné fólii Invisible-Shield. Rozdíl je skutečně tak zanedbatelný, že jej nezaznamenalo ani digitální posuvné měřítko, takže se nemusíte bát, všude kam se vejde iPhone 4 s ochranou fólií, se vejde i iPhone 4 White.

Dnes nejčtenější

.