Zavřít reklamu

Spotify je velice oblíbená hudební služba, která se zrodila v roce 2008 ve Švédsku. Streamingová služba v březnu letošního roku oznámila, že v počtu předplatitelů pokořila hranici 50 milionů. Ale nyní toto číslo zvyšuje, a tím překračuje milník 60 milionů platících uživatelů. Pokud bychom k tomuto počtu přidali ještě posluchače, kteří používají bezplatnou vrstvu s reklamami, má Spotify po celém světě více než 140 milionů uživatelů. Apple se na letošní konferenci WWDC, která se konala v červnu, pochlubil tím, že Apple Music se pyšní 27 miliony předplatitelů.

Apple Music byl spuštěn v roce 2015, a tak je mnohem mladší než Spotify. Uživatele láká především na exkluzivní alba, koncerty a originální televizní programy. Od Spotify se Apple Music liší tím, že nenabízí bezplatnou vrstvu. Předplatné služby Apple Music začíná na 9,99 USD za měsíc, což platíte po tříměsíční zkušební verzi, která je zdarma. A měsíční předplatné služby Spotify je také 9,99 USD.

V roce 2016 se příjmy Spotify zvýšily o více než 50 % na 3,3 miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že Spotify je o sedm let starší než Apple Music, lze říci, že Apple si ve streamingových službách vede velice dobře, ačkoliv musí urazit ještě dlouhou cestu, aby dohnal svého konkurenta.

spotify-macos-fb

Dnes nejčtenější

.