Zavřít reklamu

S přibývajícím věkem se MacBooku Pro vybíjí baterie čím dál rychleji, až nakonec nezbývá nic jiného, než navštívit autorizovaný servis a požádat o výměnu baterie. Doposud se jablečné servisy potýkaly s nedostatkem baterií pro 15palcové MacBooky Pro s Retina displejem (konkrétně pro modely Mid 2012 a Early 2013) a právě kvůli tomu vyměňovaly uvedené modely MacBooků Pro za novější modely, o čemž jsme vás informovali v úterý.

Apple ve středu tento postup autorizovaným servisům zatrhl. Zákazníkům, kteří přijdou požádat o výměnu baterie u staršího MacBooku Pro, mají oznámit, že zásoby baterií budou doplněny do 15 pracovních dnů, tedy počátkem srpna.

Ještě do středy, pokud jste přišli do některého z autorizovaných servisů požádat o výměnu špatné baterie u MacBooku Pro, potom jste měli na výběr ze dvou dočasných řešení. Buď jste si mohli počkat, než budou baterie opět k dispozici, a pak vám Apple uhradí veškeré náhrady na výměnu, nebo jste mohli požádat o okamžitou výměnu MacBooku Pro za náležitý funkční model.

Zákazníci, kteří přistoupili na výměnu starého MacBooku Pro za odpovídající funkční model, podotkli, že jim byl poskytnut renovovaný MacBook Pro 2015, 2016, ba dokonce i 2017. Ale za okamžitou výměnu notebooků museli zákazníci v USA zaplatit 199 dolarů, ve Velké Británii 199 liber a v Kanadě 259 dolarů. Uvedené částky jsou částky, které si Apple v daných zemích běžně účtuje za výměnu baterie.

Autorizované servisy už nyní nenabízí tuto možnost, pouze informují zákazníky o tom, že zásoby baterií budou opět dostupné, a to do 15 pracovních dnů. Ještě není jasné, jak Apple vyřeší žádosti podané před 26. červencem, které se ještě zpracovávají.

MacBook Pro 2015 FB

Dnes nejčtenější

.