Zavřít reklamu

Máte MacBook a snažíte se najít každý možný způsob, jak ušetřit nějaké to procento baterie navíc? Nedávno jsme psali o tom, že jedním z řešení může být vypnutí funkce Turbo Boost. Sice tím klesne maximální výkon CPU, jelikož se nebude taktovat na vyšší frekvence, ale vypnutím se dokáže ušetřit značná část baterie. Pokud ovšem nechcete takto „hluboce“ zasahovat do svého počítače, Google včera vydal novou verzi prohlížeče Chrome, která má být oproti předchozím verzím až o více než 33% energeticky úspornější. Na konci článku najdete demonstrativní video.

Prohlížeče Chrome nemají zrovna pozitivní pověst, jak v táboře PC, tak v táboře uživatelů Maců. Vtípky o nenažranosti vůči RAM paměti zná snad každý. Google ale nezahalí a jejich prohlížeč neustále vylepšují. Společnost se zaměřuje ve vývoji svého prohlížeče na dvě věci. První je zlepšení výkonu, aby byl prohlížeč schopný lépe využívat systémových prostředků, a druhou věcí je lepší energetická optimalizace. Chrome by tedy měl být lépe schopný využívat sílu procesoru, ale energetická náročnost by měla být lépe optimalizovaná, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám energie a následnému vybíjení baterie.

Vývojáři se nyní na svém blogu pochlubili, že oproti situaci před rokem, je nyní Chrome o 33% úspornější a o více než 15 procent rychlejší. Srovnání proběhlo mezi verzí 53, která je dostupná od minulého týdne, a verzí 46 z loňského října. Nová verze dokáže na stejném zařízení přehrávat multimediální obsah z webu o 2 hodiny a 12 minut déle, než ta z loňského roku. Jednou z nejzásadnějších výkonnostních změn je pak nahrazení flash obsahu moderním formátem HTML5, který je podstatně méně náročnější na výkon, a následně tak na spotřebu.

chrome fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.