Zavřít reklamu

Apple na konci minulého týdne poslal do světa jedenáctiminutový film Détour od francouzského režiséra Michela Gondryho, který je ve světě známý hlavně díky svým snímkům Věčný svit neposkvrněné mysli nebo Nauka o snech. Kalifornská společnost film sdílela na svých oficiálních francouzských stránkách a svém francouzském a anglickém YouTube kanále.

Jak už jste se mohli dozvědět z nadpisu článku, na filmu je nejzajímavější hlavně to, že je kompletně natočený na iPhone. Zajímavostí také je, že byl financovaný samotným Applem. Děj se točí okolo tříkolky, která spadne ze starého Volkswagenu Transporter rodiny, jež vyráží na dovolenou. Tříkolka během svého putování, kdy je popohnána vpřed vždy nějakou shodou náhod, zažívá různá dobrodružství, až se na konec dostane do svého cíle – ke své původní majitelce, malé holčičce.

https://youtu.be/KrN1ytnQ-Tg

K Détour vyšlo ještě dalších šest krátkých videí, ve kterých autoři popisují, jak se natáčely jednotlivé scény, jak vznikalo úvodní logo filmu a dávají tak zároveň i různé tipy majitelům iPhonů, aby se případně mohli pokusit o něco podobného. Pokud vás tedy tvorba videa pomocí iPhonu zajímá, pak rozhodně následující videotutoriály nevynechte.

https://youtu.be/sIW5qChZJPg

https://youtu.be/ZXgyX6cc5eE

https://youtu.be/vInEUWuRq_Q

https://youtu.be/2jYI10yT07c

https://youtu.be/aPdwbvJCqfY

https://youtu.be/DuDUqqFzELk

Snímek Détour si odbyl svou premiéru 30. června v pařížském Apple Storu Marché Saint-Germain. Režisér Michel Gondry se události zúčastnil také a prozradil všem přítomným další detaily o vzniku filmu a rozpovídal se také o budoucnosti filmování, ve které budou svou roli hrát jistě také iPhony a další chytré telefony.

Detour shot on iPhone FB

Dnes nejčtenější

.