Zavřít reklamu

Intel na lednovém veletrhu CES 2017 představil počítač o velikosti kreditní karty, který se bez problémů vleze do peněženky. Unikátní zařízení zvané Compute Card, jehož tloušťka je pouhých 5 milimetrů, i přes své miniaturní rozměry obsahuje poměrně výkonné komponenty. Intel představil v úterý na veletrhu Computex v Taipei nejen podrobnější parametry, ale také partnery a plány do budoucnosti.

Intel prozradil, že by chtěl tento modulární počítač prodávat už v srpnu letošního roku, nicméně ceny si prozatím nechal pro sebe. Už v srpnu by se tak na trhu měly objevit čtyři konfigurace s procesory Apollo Lake a Kaby Lake. Pro náročnější zákazníky je k dispozici verze s 4GB RAM, 128GB úložištěm typu SSD, procesorem Core i5-7Y57, který pohání například Dell XPS 13 Touch, Wi-Fi a Bluetooth. Podívejte se na podrobnější informace o konfiguracích v tabulce v galerii.

Intel uvedl, že na zařízení pracují další tři velké značky, a to Dell, HP a Lenovo. Dále výrobce počítače Compute Card, jehož rozměry jsou 95 mm × 55 mm × 5 mm, zveřejnil seznam partnerů, na němž se objevily firmy LG, Sharp, Foxconn či Nexdock. Intel například prozradil, že LG pracuje na chytrých monitorech, které by měly z boční strany slot pro Compute Card. Dále ukázal prototyp notebooku pro studenty, který by byl poháněn touto malou kartou.

intel compute card fb

Zdroj: PC World

Dnes nejčtenější

.