Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Kdysi byl v podstatě jedinou volbou český turek. Dnes si můžeme doma připravovat kávu nejrůznějšími způsoby. Ale ne každý je rychlý a poskytne špičkový výsledek. Současným trendem je klasické italské espresso a jeho variace. Tento způsob přípravy kávy za pomoci horké vody o vysokém tlaku používá většina profesionálů v kavárnách a restauracích. Espresso je dnes nesmírně populární také v domácnostech.

Stále oblíbenější jsou automatické espresovače pro domácí použití. Ty vymyslela společnost Saeco z italské Bologne. První model představila v roce 1985 a od té doby své přístroje neustále vylepšuje a zdokonaluje. Nyní patří Saeco pod koncern Philips, který je díky své tradici zárukou kvality a dobré dostupnosti přístrojů po celém světě.

Saeco vyrábí celou škálu přístrojů na přípravu kávy. Mezi nejpopulárnější patří automatické espresovače Saeco Incanto, které připraví na jeden stisk tlačítka pravé italské espresso i nejrůznější kávové speciality s mlékem. Jedna z největších předností automatů Saeco Incanto je 100% keramický mlýnek. Keramický materiál je na mletí ideální, oproti kovovým mlýnkům kávu nepřepálí a zachová tak její původní aroma. Příprava kávy je velice jednoduchá. Stačí naplnit zásobník vody, nasypat do zásobníku zrnkovou kávu a nalít mléko do karafy. Pak už je potřeba jen přístroj zapnout, vložit šálek a stisknout tlačítko s požadovaným nápojem. Současně můžete připravovat až dva nápoje, záleží na zvolené variantě.

Vlastně nejsložitější na celém procesu je výběr vhodných kávových zrn. Na trhu je velké množství druhů. V drtivé většině to jsou odrůdy arabica a robusta, případně jejich směsi. Kávové zrno obsahuje přibližně 800 různých prchavých aromat a chutí a vliv má původ, odkud pochází. Pro espresso se hodí kávová zrna spíše pražená a jemně mletá.  Zrnka kávy se v automatickém espresovači Saeco Incanto melou vždy před každou přípravou šálku, nikdy ne dopředu. Má to svůj důvod, po 15 minutách totiž ztrácí mletá káva asi 60 % svého aroma.

Velkou předností automatických espresovačů je velmi snadná údržba. Přístroje jsou v podstatě bezúdržbové – vyčistí se samy automaticky před a po přípravě kávy a to včetně karafy na mléko. Díky filtru AquaClean není nutné provádět pracné odstraňování vodního kamene. Filtr zajistí nejen dokonale čistou vodu, ale navíc se zbavíte starostí s odvápňováním přístroje až na dobu 2 let nebo 5 000 šálků kávy. Více informací o automatických espresovačích Saeco Incanto najdete na www.philips.cz/saeco.

Saeco

Dnes nejčtenější

.