Zavřít reklamu

Apple dnes rozeslal e-mail vývojářům, kterým rozhodně nepotěšil uživatele ze zemí jako je Francie, Rakousko a dokonce i sousední Slovensko. Společnost totiž oznámila, že zvyšuje ceny u aplikací v App Store v zemích, kde se používá jako měna euro a ještě v Dánsku a Mexiku. Důvodem pro nárůst cen je samozřejmě změna kurzu mezi eurem (dánskou korunou, mexickým pesem) a dolarem.

Ceny se zvýší nejenom u aplikací, ale také u in-app nákupů. Jedinou výjimkou je automaticky se obnovující předplatné, které využívají některé aplikace, dobrým příkladem je například Apple Music. Změny se v obchodě s aplikacemi projeví ještě do konce tohoto týden.

Francouzský server iPhoneAddict už stihl zjistit, jak konkrétně se změní ceny v Rakousku, Bulharsku, Estonsku, Francii a Slovensku. V těchto zemích už nebude nejnižší částka za aplikaci 0,99 €, ale nově 1,09 €. Cena tak narostla o mírných 10 centů, což jsou v přepočtu 2 koruny a 70 haléřů.

Hausse-Prix-App-Store-2017-600x411

 

Zpráva, že Apple zvyšuje ceny aplikací v Dánsku, Mexiku a zemích, kde se platí eurem, přichází jen pár dní poté, co společnost oznámila snížení provize ze 7 % na 2,5 % v případě, kdy si někdo koupí aplikací přes váš affiliate odkaz.

App Store slovakia sad

zdroj: Macrumors

 

Dnes nejčtenější

.