Zavřít reklamu

Za poslední týdny až měsíce jsme už několikrát slyšeli, že se iPhone 8 začne vyrábět o něco později, než bývá každoročně zvykem. Nyní tuto informaci potvrzuje i nejslavnější Apple analytik Ming-Chi Kuo z KGI, který konkrétně uvádí, že se letošní vlajkový model začne ve velkém vyrábět až na přelomu října a listopadu namísto standardního srpna a září.

Za hlavní činitele zpoždění Kuo označil výrobní potíže u několika klíčových komponent, které si Apple sám navrhuje. Za zpoždění tak bude moct hlavně speciální OLED displej, procesor Apple A11 vyráběný 10nm technologií, zcela přepracovaný 3D Touch modul a nakonec i speciální kamera se schopností snímat objekty ve 3D.

Koncept bezrámečkového iPhonu od českého designéra:

Kuo věří, že se zpoždění iPhonu promítne i na prodejích společnosti za poslední čtvrtletí letošního roku. Zákazníci totiž budou mít téměř po celý rok na výběr podobné smartphony od společností Samsung, Huawei, LG a Xiaomi. A vzhledem k tomu, že iPhone 8 bude dostupný převážně až začátkem příštího roku, nestihne Apple ani vánoční sezónu, kdy prodává rekordní počet zařízení.

KGI ale stále věří, že kromě iPhonu 8 představí Apple na podzim i iPhone 7s a iPhone 7s Plus, tedy aktualizované modely loňských vlajkových lodí. Ty ovšem nabídnou stejný design jako jejich předchůdci, což pro zákazníky nebude tak lákavé, protože po boku Galaxy S8 a dalších modelů s minimálními rámečky a „nekonečným“ displejem budou vypadat již zastarale.

Nicméně, Kuo na závěr poznamenal, že i přesto předpokládá velký úspěch iPhonu 8, jelikož většina zákazníků si na něho počká. I přesto ale jeho analytická společnost snížila očekávané prodeje za druhou polovinu letošního roku z původních 110 milionů na 80-90 milionů iPhonů.

iPhone 8 Ediditon Vision Next FB

zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.