Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Jedni jsou bez mobilního telefonu doslova ztracení. Stále koukají do obrazovky, stále píší zprávy a stále volají. Druzí si telefonu za celý den vůbec nevšimnou a dovolat se jim je mnohdy nemožné. Všechny skupiny lidí jsou pro operátory cennými zákazníky, a tak v jejich nabídce nechybí více možností, jak využít mobilních služeb.

Sto lidí, sto chutí. I tímto příslovím se řídí mobilní operátoři a nabízí zákazníkům různorodé služby. Ti aktivnější jistě rádi využijí jeden z mnoha paušálních tarifů, ti méně aktivní zas ocení výhody předplacených karet.

Mobilní tarif umožní být stále v kontaktu

Mnoho zákazníků vnímá hlavní nevýhodu mobilních tarifů v nutnosti se vázat. Naštěstí dnes již mobilní operátoři poskytují i tarify bez smlouvy. Není tak zapotřebí se upisovat ke dvěma a více letům. Tato výhoda ale rozhodně není zadarmo. Kdo si chce užívat služeb bez závazků, musí si připlatit.

Není tarif jako tarif. Důkazem tomu je bohatá nabídka operátorů. Vybírat je možné z těch, které umožňují volat neomezeně do vlastní sítě, zasílat SMS do všech sítí nebo surfovat v rámci datového balíčku. I po zvolení jednoho z tarifů, je možné služby individuálně upravovat. Vyčerpáte-li měsíční porci volných minut, SMS a dat, můžete služby využívat i nad jejich rámec. Další provolané minuty a odeslané zprávy jsou účtovány podle sazeb konkrétního operátora. Data je možné navýšit jednorázově, nebo na stálo.

Mobilní tarify mají dvě hlavní výhody.

  • První je, že za služby zaplatíte méně než s předplacenou kartou. Levnější volání i SMS se ale nevyplatí všem. Jestliže využíváte mobilní telefon sporadicky, pak se vám paušál může prodražit. Ti, kteří ale nepustí telefon z ruky, mohou díky tarifu výrazně ušetřit.
  • Druhou výhodou je neomezenost. Odpadne vám starost o stav kreditu. I přestože provoláte všechny volné minuty, stále budete moci volat a být spojeni se světem.

Buďte anonymní s předplacenou kartou

Využívat mobilních služeb lze i jinak než prostřednictvím měsíčního paušálu. Předplacené karty stačí nabít a nejen volat s nimi můžete dle libosti. Výdaje za volání, zasílání zpráv i surfování máte stále pod kontrolou. Zaplatíte jen to, co opravdu využijete, a je jedno, zda vám vydrží jedno nabití kreditu týden nebo tři měsíce. Velkým pozitivem předplacených karet je, že se není nutné vázat. Absence smlouvy umožňuje snadný přechod ke konkurenci a zajišťuje anonymitu spotřebitele.

Nevýhodou je, že jakmile kredit provoláte, dále už si nezavoláte. Pouze na nouzová čísla. Kromě omezení kreditem je zapotřebí počítat i s vyššími cenami za služby. Na druhou stranu pro operátory jsou i majitelé předplacených karet cennými zákazníky, a tak jim nabízí řadu odměn za pravidelné dobíjení. Nejčastěji lze získat:

  • levnější volání,
  • kredit navíc,
  • volné minuty,
  • zdarma SMS,
  • balíček dat navíc.

Jak mobilní tarif, tak i předplacená karta mají své pro a proti. Každá z variant je vhodná pro jiného zákazníka. Co jednomu přinese levné služby, může se druhému pěkně prodražit. Při výběru proto myslete především na vaše potřeby.

6B9AD72F-C6F8-4C8B-B961-DAE154BE77C9

Dnes nejčtenější

.