Zavřít reklamu

iCloud je jablečná cloudová služba, díky které si můžete jednoduše zálohovat veškerá vaše data – ať už jsou to fotky, dokumenty či data aplikací. Pokud iCloud využíváte, tak kromě zálohování zajisté oceníte fakt, že k souborům, které jsou na něm uloženy, máte přístup úplně odkudkoliv. Stačí, abyste byli připojeni k internetu. iCloud je dle mého názoru služba, kterou by si měli předplácet všichni uživatelé iPhonů a všeobecně jablečných zařízení. Jedná se totiž o nejjednodušší způsob, jak data zálohovat a v případě zničení či krádeže zařízení o ně v žádném případě nepřijít.

Jak na iPhone změnit tarif úložiště iCloudu

Je naprosto samozřejmě, že vám Apple úložiště na iCloudu nedá úplně zdarma. Bezplatný je pouze první tarif, v rámci kterého získáte na iCloudu jen 5 GB místa v úložišti, což je v dnešní době spíše nic. Následně jsou ale k dispozici tři placené tarify, které jsou rozhodně zajímavější. Pořídit si můžete 50 GB tarif za 25 korun měsíčně, 200 GB tarif za 79 korun měsíčně nebo 2 TB tarif za 249 měsíčně. Pokud tedy ještě iCloud nemáte a nechtěli byste si ho pořídit, popřípadě pokud vám došlo místo ve stávajícím tarifu, tak stačí, abyste provedli změnu tarifu úložiště na iCloudu, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak nahoře klepněte na řádek s vaším profilem.
  • Tímto se ocitnete v rozhraní správy vašeho Apple ID, kde rozklikněte iCloud.
  • Po rozkliknutí zmíněného řádku pak pod grafem využití přejděte do Spravovat úložiště.
  • Následně opět pod grafem stačí, abyste klepnuli na Změnit tarif úložiště.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu jednoduše změnit tarif úložiště iCloudu. Po rozkliknutí rozhraní pro změnu tarifu úložiště si můžete ihned vybrat jeden z větších tarifů. Jestliže ale chcete naopak tarif snížit, jelikož jej využíváte, tak je ještě nutné přejít do sekce Možnosti snížení tarifu, kde se pomocí Apple ID autorizujte a chtěný tarif si vyberte. Berte na vědomí, že veškerá data, která budou přebývat nad nově zvolený tarif, se po nějaké době automaticky smažou.

Dnes nejčtenější

.