Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Chytrý telefon je v dnešní době součástí každodenního života snad všech lidí. Jsme díky němu ve spojení se světem, informacemi, používáme ho k relaxaci i odreagování. Abychom mobil mohli používat, je samozřejmě třeba zvolit si ten správný tarif, který bude vyhovovat naším potřebám a zároveň nezruinuje naši peněženku. Jak ho najít? Pojďte se na to podívat.

Jak si vybrat nejlepší datový tarif

Záleží na vašich preferencích a na tom, jestli potřebujete především volat, psát sms, být v neomezeném kontaktu s nejbližšími, ušetřit nebo neustále surfovat po internetu. Nejlepší datový tarif tedy může pro každého znamenat něco jiného.

Mobilní tarify

Proto je dobré se při výběru toho nejlepšího datového tarifu právě pro vás orientovat podle následujících ukazatelů:

  • Reálná spotřeba jednotek: Udělejte si přehled o tom, kolik na měsíc potřebujete minut volání, dat a SMS.
  • Rychlost připojení a pokrytí operátorem: Podívejte se na to, jak jsou na tom operátoři v místě vašeho bydliště a pracoviště. Výhodný tarif je sice skvělý, ale pokud se k datům připojíte “jenom na éčko” a pro volání budete mít k dispozici jednu čárku, asi to nebude ideální řešení.
  • Slevy a výhody: Podívejte se jaké výhody vám daný operátor může nabídnout, ať už se jedná o slevu, zvýhodněnou nabídku nebo nový telefon za lepší cenu.
  • Zaváděcí poplatky a závazky: Než se upíšete, seznamte se pořádně s tím, jaké zaváděcí poplatky budete muset uhradit, případně na jak dlouho musíte s daným operátorem uzavřít smlouvu. Někde si tarif pořídíte levou zadní, u jiného poskytovatele služeb mohou být podmínky o něco přísnější.
  • Cena: Pokud máte pro svůj tarif stanovený určitý rozpočet, může se stát, že vás bude limitovat cenová nabídka. V takovém případě je třeba upravit své požadavky nebo se zkusit podívat po dalších možnostech jako jsou například rodinné balíčky, které pro jednotlivé členy skupiny bývají o něco výhodnější. Dá se říct, že ty nejlevnější tarify najdete i za 200 Kč až 300 Kč na měsíc, většinou ale obsahují pouze volání, sms a něco málo dat. Pokud chcete surfovat po internetu, budete si muset připlatit. Neomezené tarify například seženete i od 600 Kč, platí zde ovšem přímá úměra – čím více dat, tím větší náklady, takže ve finále si připlatíte i o stovky korun navíc.

Nejoblíbenější datové tarify

Mezi nejvyhledávanější datové tarify patří neomezené datové tarify a tarify pro studenty a seniory. Ty neomezené jsou oblíbené právě z důvodu napojení na online svět. Na trhu se setkáte s variantami, které jsou neomezené úplně nebo jen částečně (tzn. že neomezené je například pouze volání, ale u sms se nebo dat jsou nastavené určité limity). Nejvíce jsou tyto tarify oblíbené hlavně u podnikatelů nebo osob, které se zabývají správou sociálních sítí. Jedná se většinou o ty nejdražší tarify, takže běžnému uživateli, který není na telefonu opravdu téměř non-stop, se moc nevyplatí.

Mobilní tarify

Dalším typem velmi oblíbených tarifů jsou tarify pro studenty a tarify pro seniory. Důvod je prostý – bývají uzpůsobené poměrně přesně na míru těmto cílovým skupinám, a navíc patří mezi ty finančně nejvýhodnější. U studentských tarifů bývá v nabídce často možnost výhodného balíčku dat, u seniorů pro změnu zase neomezená volání na vybraná čísla, na pevné linky nebo výhodné balíčky sms. Pokud má operátor daný typ tarifu v nabídce, bývá jeho sjednání často podmíněno odpovídajícím věkem. U studentských například od 15 do 26 / 27 let, u tarifů pro seniory pak například 65+.

Kde najít nejvýhodnější a nejlevnější datové tarify

Je jasné, že zbytečně přeplácet nechce nikdo z nás. Proto stojí za to podívat se na aktuální srovnání tarifů na trhu, které vyhovují právě těm našim požadavkům. Stačí tedy využít online porovnání tarifů a najít ten nejlevnější datový tarif na míru. Uvidíte, že to hravě zvládnete během pár minut a z pohodlí vlastního domova.

Dnes nejčtenější

.