Zavřít reklamu

Přemýšlíte nad pořízením Apple Watch LTE či aktivací datového tarifu, který vám umožní hodinky používat bez závislosti na iPhonu, ale stále máte v hlavě hodně otázek? Na ty nejčastější v souvislosti s mobilními tarify se vám pokusíme v následujících řádících odpovědět a udělat vám tak vaše rozhodování snadnější.

Cena

Pokud se pro využívání LTE připojení u kompatibilních Apple Watch rozhodnete, počítejte s tím, že za ně budete měsíčně T-Mobilu platit 99 Kč a to k vašemu standardnímu mobilnímu tarifu. Nekoupíte si totiž samostatný tarif, ale de facto jen možnost se na váš stávající mobilní tarif připojit ze druhého zařízení a čerpat jeho data. Máte-li tedy například mobilní tarif za 300 Kč a chystáte se na využívání Apple Watch LTE, počítejte s tím, že vás vše nově vyjde na 399 Kč. V souvislosti s tím, že budou hodinky čerpat mobilní data z tarifu pro smartphonu musíte nicméně počítat s tím, že při jejich intenzivnějším využívání by vám nynější datový balíček u telefonu nemusel stačit – tedy minimálně v případě, že už nyní jedete takříkajíc na doraz.

Rozdvojení čísla

Mnozí z vás stále nemají jasno v tom, jak vlastně podpora LTE u Apple Watch funguje. Odpověď na tuto otázku je přitom poměrně jednoduchá. Velmi zjednodušeně se dá říci, že se vaše mobilní číslo při aktivaci Apple Watch LTE „rozdvojí“ a kromě telefonu se stane nedílnou součástí vašich hodinek. Jakmile vám na něj někdo bude volat, dovolá se tedy jak na Watch, tak iPhone. Hovory a zprávy, které z hodinek uskutečníte vy, pak dorazí protistraně pod stejným číslem, jako kdybyste je uskutečňovali z iPhonu. Zkrátka a dobře, jednoduchost a přehlednost v hlavní roli.

Jaké mobilní tarify jsou podporovány

Kompatibilními tarify pro Apple Watch LTE jsou podle oficiálních stránek T-Mobilu tarify z generace Můj Tarif, Můj svobodný tarif, Můj student. U firemních zákazníků je služba Apple Watch Connection (tak T-Mobile Apple Watch LTE označuje) kompatibilní s tarify Tarify pro firmu a tarify ze starší generace Profi na míru a minutové tarify.

Kdy mám nárok na 3 měsíce zdarma

Na 3 měsíce zdarma má nárok každý klient T-Mobilu, který si Apple Watch LTE v následujících 365 dnech zaktivuje (s kompatibilním tarifem). Po uplynutí tří měsíců mu budou automaticky účtovány měsíční poplatky ve výši 99 Kč.

Předplacené karty

Využíváte-li stále předplacené karty na dobíjení kreditu, máme pro vás špatnou zprávu. Přestože na ně datové balíčky již nějakou dobu dostat lze, Apple Watch LTE s nimi nerozchodíte. K jejich funkčnosti je totiž nutné vlastnit vyloženě klasický tarif s měsíčními obnoveními i platbami.

Dnes nejčtenější

.