Zavřít reklamu

Jak aktivovat LTE na Apple Watch se (nejen) během dneška stane jednou z nejvyhledávanějších frází všech českých jablečných příznivců. Právě dnes, zhruba před hodinou, totiž Apple v České republice spustil podporu LTE u svých Apple Watch. To znamená, že jablečné hodinky můžete využít například k volání či psaní zpráv přes internetové komunikátory, avšak pozor – klasické SMS či MMS přes Apple Watch s LTE neodešlete. Aktuálně navíc podporu nabízí pouze operátor T-Mobile a pokud chcete LTE u Apple Watch využít, tak samozřejmě musíte mít zakoupený Cellular model, tedy ten s červenou digitální korunkou. Jedná se o Apple Watch Series 3 a novější.

Jak aktivovat LTE na Apple Watch

Ještě před tím, než se vrhnete do aktivace LTE na Apple Watch, tak je nutné, abyste si zkontrolovali několik věcí. Prvně je nutné, abyste na vašich Apple Watch i iPhonu měli nainstalovanou nejnovější aktualizaci operačních systémů. Zároveň je samozřejmě nutné, abyste také měli zřízený vhodný mobilní tarif u podporovaného operátora (prozatím jen T-Mobile). Splňujete-li obě tyto podmínky, tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu, se kterým máte Apple Watch spárované, otevřeli nativní aplikaci Watch.
  • Jakmile tak učiníte, tak v menu ve spodní části obrazovky klepněte na záložku Moje hodinky.
  • Na další obrazovce pak vyhledejte kolonku s názvem Mobilní data, kterou rozklikněte.
  • Zde pak lokalizujte a klepněte na záložku Nastavit mobilní data.
  • Spustí se průvodce, ve kterém už se jen stačí držet postupu vašeho operátora.
  • Pokud máte s nastavením nějaký problém, tak se rozhodně nebojte kontaktovat svého operátora.

Pomocí výše uvedeného postupu lze na Apple Watch jednoduše aktivovat LTE. Kromě toho lze LTE na Apple Watch aktivovat také při počátečním nastavení. Pokud jste si tedy Apple Watch Cellular koupili nedávno a prozatím jste je nevybalili z krabičky, tak byste měli vědět, že po zapnutí vám s nastavením LTE pomůže počáteční průvodce.

Dnes nejčtenější

.