Zavřít reklamu

Včera společnost Apple představila speciální edici červených iPhonů označené brandem (PRODUCT) RED. Z každého prodaného iPhonu z této edice putuje část peněz do nadačního fondu bojujícího proti šíření smrtelné nemoci AIDS. Nicméně server MacRumors si všiml, že v China Apple nejsou červené produkty označené tímto brandem. Zeptal se Tima Cooka, zda výnosy z prodeje těchto produktů v Číně budou také darovány do fondu či nikoliv.

„Všimli jsme si, že brand (PRODUCT) RED chybí červeným iPhonům 7 na webových stránkách China Apple. Budete darovat výnosy z prodeje v Číně na boj s HIV/AIDS?“ zeptal se MacRumors cupertinské společnosti. Odpověděl samotný Tim Cook: „Do nadačního fondu darujeme výnosy z každého iPhonu 7 a 7 Plus prodaného v jakékoliv zemi světa.“

Apple vynechal v Číně toto označení pravděpodobně kvůli tomu, že v této zemi došlo nedávno ke změnám v právu. V rámci těchto změn se nesmí neziskové organizace zapojit do podobných reklamních akcí. Nicméně ať už červené iPhony mají či nemají v názvu (PRODUCT) RED, z každého prodaného kusu poputují peníze na dobrou věc.

Červené modely se začnou prodávat ve 40 zemích světa už tento pátek, přičemž se jedná o první iPhone přidávající se k Apple produktům označeným jako (PRODUCT) RED. Byly vydány jako jubilejní produkty k oslavě desetileté spolupráce cupertinské společnosti s charitou (RED). V tiskové zprávě CEO iniciativy (RED) Deborah Dugan uvedla, že Apple je největším dárcem do fondu. Přispěl už více než 130 milionů dolarů. Z peněz je financováno testování, poradenství, léčebné a preventivní programy a podobně.

V minulosti Apple vyrobil i jiné produkty s označením (PRODUCT) RED, a to konkrétně iPod, sluchátka Beats a příslušenství pro iPad, Apple Watch a iPhone.

iPhone 7 Plus Red FB 2

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.