Zavřít reklamu

V pondělí odpoledne představil Apple skrze svou tiskovou zprávu novou barevnou variantu svých loňských iPhonů 8 a 8 Plus. Ty obarvil po vzoru loňských “sedmiček” do červené, která má odkazovat na projekt (RED) podporující boj proti zákeřné nemoci AIDS/HIV. O tom, že Apple nejspíš zavedení červených iPhonů chystá, jsme v minulých týdnech již několikrát slyšeli a takřka stoprocentně nám pak jeho krok předčasně potvrdil únik interní zprávy jednoho amerického operátora. O iPhonech 8 však tento článek nebude.

Krom “osmiček” se totiž v minulých týdnech čile spekulovalo i o nové barevné variantě iPhonu X. V úvahu připadala jak červená, tak i načervenale zlatá. Druhou zmiňovanou potvrdilo dokonce několik na sobě nezávislých zdrojů včetně leakera Bena Geskina, kterého si možná pamatujete z minulého roku, kdy nám celé léto odhaloval tajemství okolo chystaných iPhonů. Na jeho slova však bohužel nedošlo a jediné, co iPhone X v rámci pondělní tiskové zprávy obdržel, byl červený (PRODUCT) RED obal Folio. Všem natěšeným zájemcům o nové barvy tak zbyly spíše oči pro pláč. 

Takto vypadají nové iPhony 8 a 8 Plus v červené variantě: 

Mnozí designéři však nevěší po tomto zklamání hlavu a internet stále zasypávají svými koncepty toho, jak by mohl iPhone X v nové barevné variantě vypadat. Velmi povedené povedený koncept má na svědomí například Concept Creator, který se rozhodl přebarvit iPhone X opět do červena. Jelikož je však příchod 1. generace v této barevné verzi krajně nepravděpodobný, pojal tvůrce svůj koncept spíš jako jakési lákadlo na chystané iPhony a ve svém dílku přebarvil na červeno jak 2. generaci iPhonu X, tak i jeho většího bratříčka iPhone X Plus, který prý v dílnách Applu též vzniká. Na výsledek se pak můžete podívat sami.

Jak můžete sami vidět, červená iPhonu X rozhodně velmi sluší a rozhodně bychom ji v nabídce ocenili. Těžko však říci, zda by se Apple odhodlal tuto edici představit již při startu v září, či si na ní budeme muset počkat minimálně do prvních měsíců roku 2019. Tak či tak je však příchod červeného iPhonu X v budoucnu poměrně pravděpodobný, protože se nedá úplně očekávat, že Apple přestane tento projekt (RED) podporovat. Doufejme, že tomu tak tedy skutečně bude. 

iphone-x-red

Dnes nejčtenější

.