Zavřít reklamu

Apple TV je zařízení, které udělá vaši televizi chytřejší a umožní vám spojit se s ní přes vaše iOS a macOS zařízení, ale ke svému fungování potřebuje i ovladač, který se ovšem nachází v balení. Někomu však Apple TV ovladač nemusí kvůli svému tvaru nebo rozložení prvků vyhovovat. To však nemusí být až takový problém, jelikož tvOS podporuje i ovladače od cizích výrobců.

Společnost Apple myslí na vše a tak do operačního systému Apple TV vložila i možnost nastavení jiných ovladačů. Nejlepší na tom je, že nemusíte své zařízení jailbreakovat ani stahovat nějaké dodatečné aplikace a proces lze provést i s čerstvě rozbaleným zařízením.

Jak si na Apple TV nastavit ovladač od jiného výrobce

  1. Otevřete na svém zařízení Nastavení.
  2. Sjeďte dolu a klikněte na Ovladače a zařízení.
  3. Nyní zvolte možnost Naučit ovladač.
  4. Poté klikněte na Start.
  5. Pokračujte podle pokynů na obrazovce. Budete muset mačkat tlačítka na ovladači podle toho, co se zobrazí na televizi.
  6. Po dokončení budete moci nový ovladač pojmenovat.
  7. Dodatečně můžete nastavit tlačítka pro ovládání přehrávání, abyste mohli pomocí ovladače zastavovat a přetáčet média.

Nyní může chvíli trvat, než se celý proces dokončí. Vše by mělo však trvat jen pár sekund. Po dokončení se ovladač přiřadí k Remote tlačítku a zobrazí se v prostředí Apple TV.

Apple TV Siri Remote

Dnes nejčtenější

.