Zavřít reklamu

Chystáte se na nákup Apple TV a zjišťujete, co všechno zařízení umí? Nebo doma již tuto malou krabičku máte, ale jste rádi za každou radu navíc s tím, že se třeba dozvíte něco nového? Tak jako tak se podíváme na 7 zajímavých tipů, které vám usnadní život s vaším malým společníkem s názvem Apple TV. Tyto tipy se primárně vztahují na nejnovější generaci, měly by být ovšem použitelné i na starších zařízeních.

Okamžitý režim spánku

Stejně jako v klasických televizích, i zde si můžete nastavit časovač neaktivity, který se postará o tom, aby se Apple TV přepnula do režimu spánku v případě, že se s ní delší dobu nic neděje. Změnu tohoto intervalu můžete provést v nastavení zařízení. Existuje zde ovšem ještě jeden způsob, jak režimu spánku dosáhnout téměř okamžitě. Stačí krátce podržet tlačítko Home a v nabídce zvolit režim Sleep. A je to. Pokud chcete Apple TV probudit, stačí stisknout jakékoliv tlačítko na ovladači.

Vlastní spořič obrazovky

Možnosti personalizace Apple TV jsou omezené. Co ovšem můžete, je nastavit si vlastní spořič obrazovky. Stačí si do zařízení (nebo na iCloud) nahrát jakýkoliv oblíbený obrázek (ideálně v rozlišení připojené televize) a v nastavení jej pak manuálně zvolit.

Rychlé přepínání mezi aplikacemi

Stejně jako na iPhonech a iPadech, i televize od Applu podporuje multitasking. Spuštěné aplikace na pozadí můžete velmi snadno přepínat za pomocí jednoduchého povelu. Stačí dvakrát za sebou stisknout Home a zobrazí se vám seznam aplikací na pozadí, ve kterém můžete libovolně listovat gesty na ovladači.

Rychlý playback

Tato funkce funguje v případě, že máte systém nastavený v anglickém jazyce a koukáte-li na film s anglickým dabingem. Pokud ve filmu/seriálu vede postava dialog, který se vám nepodařilo ideálně zachytit, hlasovým příkazem (po stisknutí tlačítka pro Siri) „What did she/he just said?“ se Apple TV vrátí o konverzaci zpět a přehraje ji znova. Včetně titulků na spodní straně obrazovky. Takto vám již nic neuteče.

Rozsáhlá podpora externích zařízení

Na Apple TV je skvělé, že k ní můžete připojit mnoho různých periferií, díky kterým se vám s ní bude manipulovat ještě lépe. Chcete bezdrátovou Bluetooth klávesnici pro lepší psaní? Není problém. Chcete si pustit nějaký snímek diskrétně a nerušit lidi okolo? Stačí spárovat bezdrátová sluchátka. Možností je opravdu mnoho.

iPhone a Apple Watch jako ovladač

Další skvělou věcí je možnost využívat iPhone a Apple Watch jako náhradu za klasický ovladač. Stačí si pouze stáhnout aplikaci Apple TV z App Store a svou nabídku ovladačů si tak rozšířit o další modely.

Pomoc od Siri

Tato funkce je také primárně pro ty, co mají na Apple Watch zapnutou Siri. Pokud si nevíte rady s tím, na co nového se podívat, jednoduše se stačí optat Siri na to, co je momentálně populární, jaké filmy/seriály jsou dobře hodnoceny a jaký konkrétní film/seriál, by ze specifického žánru doporučila. Siri toho zvládá poměrně dost, stačí jen zkoušet a objevovat.

Apple TV shows FB

Zdroj: TechTimes

Dnes nejčtenější

.