Zavřít reklamu

Zahraniční agentura Bloomberg dnes informovala, že Apple v současné době testuje pátou generaci Apple TV, která nabízí podporu Ultra HD 4K videa. Nový model nese kódové označení „J105“ a kromě podpory 4K disponuje i novou technologií, díky které má výstupní obraz živější barvy.

Podle Bloombergu bychom se nové generace Apple TV měli dočkat ještě letos. Apple navíc nedávno najal specialistu z Amazonu, Timotho D. Twerdhala, který se spolupodílel na vývoji Fire TV. Je tedy více než pravděpodobné, že právě Twerdhal pomůže Applu vyvinout lepší set-top box, kterým by společnost mohla zaujmout větší procento zákazníků.

V současné době si totiž Apple TV nevede moc dobře, což mimo jiné přiznal i ředitel finančního oddělení Luca Maestri, který tak reagoval na pokles prodejů produktů ze sekce Ostatní při posledním konferenčním hovoru, kdy společnost oznamovala finanční výsledky za Q1 2017. Současná Apple TV totiž nezvládá konkurovat rivalům od Amazonu a Roku, kterým se na trhu vede podstatně lépe.

Apple prý údajně plánoval přidat čip podporující 4K video už do Apple TV 2015, která je v současné době nejnovějším modelem. Jenže zmíněný čip byl dražší a Apple se nechtěl smířit s menší marží. Nakonec tedy od plánů upustil a namísto toho udělal z Apple TV jakýsi „obří iPhone“ s aplikacemi a App Storem.

Apple TV 4. generace představil Apple v září 2015. Můžeme tedy očekávat, že právě letos se dočkáme nového modelu, který společnost v současné době testuje. Apple TV 5. generace by se tak mohla ukázat po boku iPhonu 7s, 7s Plus a iPhonu 8 letos na podzim.

Koncept bílé Apple TV se zlatým ovladačem:

Apple TV 4 White 7

Dnes nejčtenější

.