Zavřít reklamu

Pangu-logoZ ničeho nic, dnes hackerský tým Pangu vydal jailbreak pro zařízení se systémem iOS 9.1. Tento nástroj je dostupný pro Windows a Mac a umožňuje uživatelům jailbreaknout jejich iPhony, iPady a iPody Touch. Další zajímavější inforamcí je to, že stejný tým se chystá vydat první jailbreak pro Apple TV 4. generace a to již přístí týden. Bohužel je jailbreak prouze pro pár lidí a to kvůli tomu, že Apple přestal umožňovat v prosinci downgrade nebo upgrade na tuto verzi systému. Pokud tedy máte nižší, či vyšší verzi, máte smůlu.

Mnozí uživatelé, kteří mají jailbreak běží na nějaké starší verzi iOS a ti co jej nemají, tak mají v drtivé většině nejnovější iOS 9.2.1. Tím se tedy zužzuje počet potencionálních uživatelů tohoto jailbreaku. Pangu vysvětlilo, že vydání je možné kvůli bugu, který se v iOS 9.1 nachází a který byl v iOS 9.2 opraven. Pangu taktéž poděkovalo Jungu Hoonu Leeovi, přezdívanému Lokihardt, který je bezpečnostním expertem a v kruhu hacku je dobře znám. Lee již dříve získal velkou odměnu v hackerské soutěži Pwn2Own.

Pangu jailbreak 1.3 pro iOS 9.1, si můžete stahnout na jejich oficiálních stránkách. Nástroj funguje tedy pro již zmíněnou verzi systému a pouze pro 64-bitová zařízení. Starší verze iOS 9 může být na 32-bitových zařízeních jailbreaknuta pomocí stejného nástroje.

Mít jailbreak na svém iOS zařízení je super, ale zpráva o prvním jailbreaku pro Apple TV 4. generace je mnohem zajímavější. Na jeho oficiálním Twitteru Pangu poznamenal, že pro Apple TV 4 (9.ox) vydá jailbreak již přístí týden. Tento jailbreak bude zharnovat pouze SSH přístup, takže zde nejspíše nebudou všechny  uživatelsky přívětivé funkce v grafickém rozhraní. Přesto je to stále dobrá zpráva , díky které se konečně otevře cesta do Apple TV a vzniknou skvělá vylepšení a úpravy. Předchozí generace Apple TV, se nikdy jailbreaku nedočkala.

pangu-jailbreak-ios-9

 

*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.