Zavřít reklamu

Společnost Reputation Institute zveřejnila svůj každoroční žebříček, ve kterém ukazuje stovku nejuznávanějších společností na světě podle hodnocení spotřebitelů. Výsledky jsou o to zajímavější, že o umístění jednotlivých společností v žebříčku nerozhoduje nikdo jiný než samotní spotřebitelé, tedy zákazníci jednotlivých společností. Každoročně se v žebříčku umísťuje také celá řada technologických společností včetně dvou největších rivalů Applu a Samsungu. Bohužel pro oba v letošním roce zaznamenala jak jedna tak druhá společnost poměrně zásadní propad, co se spokojenosti zákazníků týká.

Přes 170 000 zákazníků během celého roku hodnotilo v několika kategoriích a oblastech, mezi které patří jak samotné produkty společností, tak jejich služby, obchody a například i zkušenosti s reklamacemi. Na první místě s největší spokojeností zákazníků se umístila švýcarská společnost Rolex, kterou následovala společnost Lego a na třetím místě skončil Disney. Z technologických společností se nejvýše a to na páté místo dostal Google, který si však meziročně pohoršil a to rovnou o dvě příčky. Mnohem hůře v meziročním porovnání však dopadl Apple a Samsung. Zatím co v loňském roce uzavíral Apple první desítku, letos je až na dvacátém místě.

Mnohem hůř je na tom však Samsung, který se propadl meziročně o 53 pozic a skončil až na sedmdesátém místě s tím, že jej předběhlo například Nintendo na 16 nebo IBM na 19 místě. K obrovskému propadu vedl především problém s vybuchujícími telefony Note 7 a také kauza točící okolo uplácení nejvyšších politických špiček. Zákazníci tedy nyní nejsou příliš spokojeni a Samsungu to dali značně pocítit.

iPhone 6 Gold

*Zdroj: reputationinstitute.com

Dnes nejčtenější

.