Zavřít reklamu

O tom že Apple zvažuje nákup nějakého filmového studia, se píše již delší dobu. Nejvíc zvěstí kolovalo loni v období léta, od té doby však jakékoliv spekulace ustaly. Situace se uklidnila natolik, že se v posledních týdnech začalo velmi vážně hovořit, že celá strategie Applu v této oblasti je velmi chaotická. Společnost se chová, jakoby nevěděla co přesně chce a již několikrát jí utekly velmi zajímavé obchody jen kvůli tomu, že zástupci Applu nebyli dostatečně připravení. Značná část finančních analytiků se tak v tomto ohledu k Applu vyjadřuje velmi kriticky, protože je vidět, že v tomto směru prostě Apple neví jak dál.

Jedním z příkladů této nerozvážnosti může být například to, že Applu proklouzla mezi prsty dohoda o nákupu televizního a filmového studia Rona Howarda, Imagine Entertainment. S informací přišel Financial Times, takže by se mělo jednat o skutečnou věc, nikoliv o nějakou fabulaci na základě zákulisních informací.

Apple to prý s nákupem myslel opravdu vážně a jednání bylo ve velmi pokročilé fázi, jelikož se jej měli osobně účastnit nejvyšší představitelé Applu. Zejména pak Tim Cook a Eddy Cue. Údajně se měly dokonce probírat smlouvy řešící rozdělení obsahu a distribuci jednotlivých děl napříč několika platformami. Veškeré jednání ovšem pomalu ale jistě uhaslo a nakonec z celé anabáze nic nebylo.

Imagine Entertainment není žádným ořezávátkem v oboru. Jejich televizní divize stojí za populárními americkými pořady, jako například Friday Night Lights, 24: Legacy a Empire. Jejich filmová divize pak stojí za takovými perlami, jako je například Appolo 13, 8 Mile, American Gangster nebo Backdraft.

O důvodech zkrachování jednání se toho příliš neví. Jediné co se dostalo ven je způsob, jakým Apple k těmto jednáním přistupoval. Jejich přístup „ber nebo nech být“ se očividně u protistran neosvědčil a právě toto chování je důvodem, proč takovéto postupy Applu kritizují různí analytici. Apple nemá přesně určenou strategii a jejich vystupování v tomto ohledu působí velmi chaoticky. Společnost přitom disponuje takovým majetkem, že by pro ní nebyl sebemenší problém zaplatit ty nejlepší scénáristy, režiséry a herce, kteří jim rozjedou jejich vlastní filmový nebo seriálový byznys.

apple-store-logo-green-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.