Zavřít reklamu

Lizzi Nichols je výtvarnice, který spolupracovala například na seriálu Futurama či filmu Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, který právě běží v kinech. A Lizzi se nyní vyjádřila k tomu, že by se na iPad měla dostat plnohodnotná verze Photoshopu.

Podle ní se jedná o první krok k tomu, aby se z iPadu stal profesionální nástroj, který by využívala více než svůj Mac. Nedávno jsme se dozvěděli, že Adobe na plnohodnotné verzi jejich oblíbeného programu na úpravu fotografií právě pracuje. Představena by měla být na konferenci MAX letos v říjnu, vydání plné verze je plánováno na příští rok. V současnosti zvládne Lizzi většinu své práce právě ve Photoshopu na Macu Pro s připojením speciálního grafického tabletu. Ten jí slouží jako pracovní plocha, ale nahradit by ho mohl právě iPad.

iPad a Apple Pencil by byly pro Lizzi nepostradatelná dvojka.

„Pokud bych byla s iPadem schopna pracovat tak, jak nyní na svém Macu s připojením tabletu Cintiq, pravděpodobně bych ho využívala jako primární zařízení. Photoshop je mým hlavním pracovním programem, takže čím lepší přístup k němu budu mít, tím lépe. Kdybych mohla mít Photoshop kdekoliv sebou díky mému iPadu a byla bych tak schopna pracovat i mimo kancelář, bylo by to naprosto ideální.“ tvrdí Lizzi a dodává: „Momentálně je pro mě iPad spíše hračkou s několika zábavnými malířskými aplikacemi, ve kterých bych eventuálně mohla vytvořit něco zajímavého.“

Už nyní je tak jasné, že s příchodem plnohodnotné verze Photoshopu se z jablečného tabletu stane pracovní nástroj pro mnohem více lidí, než je tomu nyní. Velká plocha iPadu Pro by mohla být dostačující i pro profesionální filmové výtvarníky, jako je například Lizzi.

ipad photoshop lizzi

Dnes nejčtenější

.