Zavřít reklamu

Steve JobsÚnik dát s celkovým objemom asi 11 TB obsahoval aj informácie týkajúce sa životopisného filmu Steve Jobs od Sony. Medzi uniknutými dátami sa totiž objavila e-mailová konverzácia medzi scenáristom Aaronom Sorkinom a predsedkyňou Columbia Pictures Amy Pascal, kde dvojica diskutovala o tom, že hlavnú rolu v životopisnom filme by mal obsadiť Tom Cruise, hlavná tvár Mission Impossible. Sorkin chcel obsadiť do filmu Cruisa práve preto, že na obrazovke sa ukázal byť skvelým rečníkom a to je vzhľadom k postave Steva Jobsa veľmi dôležitá vlastnosť. O tom, že by bol vhodným kandidátom Cruise, dokázal Sorkin presvedčiť aj režiséra Dannyho Boyla, aj keď ten mal stále obavy kvôli hercovmu veku.

Boyle sa práve kvôli Cruisovi rozhodol pozrieť na niektoré scény vo filme Hrdinovia a zbabelci, kde stvárnil senátora Jaspera Irvinga. Boyle pokladal film ako vhodný na posúdenie toho, či je Cruise vhodný do role filmového Steva Jobsa. Predsedkyňa Columbia Pictures na jednu stranu uznala, že je to trochu komerčná voľba, ale myslí si, že Cruise nakoniec bude vo filme hrať. Keby sa totiž na plátne objavil tak známy herec ako je Cruise, ľudia by to mohli pokladať za veľké prekvapenie. Pascalová taktiež povedala, že Seth Rogen je vhodným hercom na rolu Steva Wozniaka, keďže je vo vhodnom veku pre stvárnenie Wozniaka v prvej tretine filmu. Cruise má naopak ideálny vek pre stvárnenie Jobsa v poslednej tretine filmu.

O filme sa vďaka únikom objavilo množstvo zaujímavých informácií. Mimo iného sa ukázalo, že medzi hercov, ktorí by mohli stvárniť Jobsa, patrí napríklad Matthew McConaughey alebo Tobey McGuire a dokonca sa objavila informácia, že rolu CEO Johna Sculleyho mohol prijať Tom Hanks namiesto Jeffa Danielsa, ktorý ho stvárni vo finálnej verzii filmu. Steva Jobsa nakoniec zrejme stvárni Michael Fassbender, o ktorom Aaron Sorkin vyhlásil, že „pokiaľ bude film dobrý, Michael sa objaví na obálkach všetkých možných časopisov a bude nominovaný všetkými možnými oceneniami.“

Tom Cruise Steve Jobs
John Sculley Jeff Daniels
*Zdroj: 9to5mac (#2)

Dnes nejčtenější

.