Zavřít reklamu

Nové MacBooky Pro 2016 neměly moc šťastný start, co se uživatelského zážitku z výdrže baterie týká. Spousta jejich majitelů si totiž stěžovala na výrazně nižší výdrž, než udával Apple a pořádný hřebík do rakve nakonec zatloukl Consumer Reports, od kterého nový MacBook Pro jako vůbec první MacBook nedostal doporučení. Toho se Apple zaklekl, okamžitě začal s Consumer Reports problém řešit, zjistil, v čem byla chyba, opravil ji a Consumer Reports náhle MacBook Pro už doporučoval.

Nicméně baterie nových MacBooků stále není v některých případech špičková, a tak Apple stále pracuje na nápravě. Během minulého týdne vydal novou verzi svého  Safari Technology Preview, tedy speciální verze Safari, která obsahuje novinky, jenž se později dostanou i do ostré verze pro všechny uživatele. A právě nejnovější verze 23 přichází s novinkami, které zlepšují výdrž nových MacBooků.

Safari Technology Preview 23 se chlubí pokročilejším algoritmem, který pomáhá lépe určovat, kdy (a jestli vůbec) se má aktivovat GPU při načítání webových stránek bohatých na grafické prvky a obsah celkově. Nyní se totiž GPU aktivuje téměř při každém načítání nové stránky, což se pochopitelně podepíše na výdrži baterie, která tak byla nižší, než Apple garantoval.

Pokud nový MacBook Pro máte, často si prohlížíte stránky a všimli jste si, že výdrž baterie není taková, jak jste si představovali, pak Safari Technology Preview 23 určitě vyzkoušejte. Speciální prohlížeč si můžete stáhnout přímo odtud. Nicméně vás musíme upozornit, že může obsahovat chyby, být místy nestabilní a že nepodporuje některé možnosti iCloudu.

macbook-pro-battery-time-remaining

Dnes nejčtenější

.