Zavřít reklamu

Negativní názory na nový MacBook Pro se objevují jak houby po dešti. A to i po několika týdnech prodejů. Nejnovější negativní informace pochází z amerického Consumer Reports. Ti se totiž rozhodli, že novému MacBooku Pro neudělí doporučení pro nákup, jelikož během svého testování narazili na značnou inkonzistencí výdrže baterie. Naměřené hodnoty se prý obrovsky lišily mezi několika stroji. Kvůli těmto problémům s nevyzpytatelnou výdrží údajně nemohou nákup nového Macu doporučit. 

V historii MacBooků se tak jedná o první model, který doporučení od Consumer Reports nedostal. Autoři si stěžují na neskutečně nekonzistentní výsledky při testování. Během klasického testu výdrže jim prý 13″ model s Touch Barem vydržel nejprve 16 hodin, poté 12 hodin a 45 minut a při posledním pokusu už pouze slabých 3 hodiny a 45 minut. Model bez Touch Baru zaznamenal hodnoty 19 a půl hodiny a 4 a půl hodiny ve dvou testech. 15″ model pak klesl z 18 a půl hodin na 8 hodin.

Vzhledem k těmto výsledkům dostal nový MacBook Pro nejnižší hodnocení v oblasti baterie a výdrže. Právě toto nízké hodnocení v této oblasti způsobilo, že stoje nedostaly ocenění „Consumer Reports Recommended“. Problémy s baterií oznamovali noví majitele MacBooků zejména krátce po zahájení prodejů. Apple na to konto v aktualizaci macOS odstranil odhad měřící zbývající životnost. Tato stejná aktualizace ovšem údajně výdrž baterie podstatně vylepšila. Jak jste na tom se svým novým MacBookem Pro vy?

maxresdefault
macbook-pro-fb-7

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.