Zavřít reklamu

Zdá se, že kauza „Consumer Report a jejich testy nových MacBooků Pro“ je konečně u konce. Vše to začalo v prosinci, kdy nový MacBook Pro nedostal doporučení ke koupi, od americké nezávislé organizace Consumer Reports. Na vině za tom byla především velmi nekonzistentní výdrž baterie. To se Applu logicky nelíbilo, jelikož se naměřené výsledky diametrálně odlišovali od toho, co naměřil Apple. Tak se problém jali řešit, zjistilo se, kde byla chyba a Consumer Report počítače otestoval znovu. Tentokrát proběhlo vše v pořádku a nové MacBooky si tak odnesly nálepku doporučení k nákupu. 

Nekonzistentní výdrž baterie způsobovala softwarová chyba v macOS, která se objevila poté, co při testu lidé z CR vypnuli diskovou cache pro Safari. Pro běžné uživatele v praxi to vesměs nic neznamená, jelikož jde o pokročilé nastavení, které 99% uživatelů v životě neuvidí. Consumer Report má však vypnutí takovýchto prvků v testovací metodologii a tak tuto funkci vypnuli. Její vypnutí ovšem způsobilo softwarovou chybu v systému, která mohla za tragické výsledky v testech baterie.

Apple na to zareagoval a tento problém v nejnovější betě macOS odstranil. Zástupci CR tak otestovali nové MacBooky Pro znovu a jak se zdá, vše je v naprostém pořádku. Oba modely (13″ a 15″) dostaly dobré hodnocení a „nálepku“ doporučení ke koupi. Níže se můžete podívat na video, které si CR k této události připravil.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.