Zavřít reklamu

Apple se v letošním roce bude soustředit na to, aby naplnil přání svých uživatelů a nasadil do svých notebooků nejnovější možný hardware. S takovouto informací přišel analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities. Načrtl několik bodů, kterými se bude Apple v tomto roce řídit, vzhledem k nabídce svých počítačů. Nejzásadnější změnou bude celkové navýšení maximální kapacity RAM pamětí, napříč produkty. Další změnou bude vypuštění modelu Air a jeho nahrazení 12″ Retina MacBookem, který by měl značně zlevnit. Objevit by se měl také zcela nový 15″ MacBook Pro, který bude disponovat 32GB desktopové RAM paměti. 

Podle Ming-Chi Kua se bude Apple v letošním roce soustředit na hardwarovou výměnu (v případě MacBooků Pro). Do konce roku společnost představí aktualizované modely, které budou obsahovat procesory z rodiny Kaby Lake. Na čtvrtý kvartál prý Apple připraví nový 15″ model pro profesionály, který půjde osadit až 32GB RAM. Maximální možná kapacita RAM paměti v nových Macích byla (a vesměs stále ještě je) ožehavým tématem po jejich vydání. Zda se, že chce Apple vyjít vstříc i těm náročnějším uživatelům, na které byly tyto stroje byly cílené především.

Kromě této 15″ novinky se objeví také aktualizace současných 13″ a 15″ modelů. Zajímavý vývoj bude mít 12″ Retina MacBook. Ten by se měl dočkat 128GB varianty, která by měla nahradit pomalu končící MacBook Air. I Retina MacBook se dočká zvýšení RAM, z maximálních 8GB na 16GB.  Podle Kua dojde také ke zlevnění 13″ MacBooku Pro bez Touch Baru, jehož cena je v současné době vyšší, než by měla být.

macbook-pro-2016-fb-5

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.