Zavřít reklamu

Redaktoři zahraničního webu 9to5mac měli možnost vyzkoušet betaverzi softwaru nVidia GeForce Now, který by měl dorazit na počítače s Windows a macOS již za několik málo měsíců. Služba, která již několik let funguje na konzolích od nVidie, by tak měla (především na Mac) přinést obrovské knihovny her, které si budou moci uživatelé zahrát za pomoci cloudového hraní „na dálku“. Jaká vlastně v praxi služba je? Redaktoři 9to5mac dali dohromady několik prvních dojmů a video, které si můžete prohlédnout v článku níže. 

Služba nVidia GeForce Now vám nabídne bohatý katalog PC her, ze kterých si můžete vybrat titul, který vás zajímá. Knihovna má být opravdu rozsáhlá a dostupnost her se bude lišit v závislosti na využívaném platebním modelu. V praxi to ovšem funguje tak, že se skrze klienta připojíte k „vlastnímu“ virtuálnímu PC v cloudu, které disponuje výkonnou grafickou kartou, procesorem a dalšími věcmi, které jsou zásadní pro pořádný herní stroj.

Na tento počítač si pak nainstalujete hry z katalogů Steamu, Originu, Uplay a dalších klientů. Hraní pak probíhá skrze klasické streamování obrazu, ovládání má však v rukou hráč na lokálním počítači. Redaktoři z 9to5mac vyzkoušeli hraní pecky Witcher 3 a vše prý probíhalo v naprostém pořádku. Jedinou znatelnou nevýhodou jsou delší nahrávací časy (u Rise of The Tomb Raider prý 1-3 minuty). To se vesměs odvíjí od rychlosti vašeho připojení. S tím také souvisí latence ovládání. Další nevýhodou může být cena, která je poměrně vysoká.

GeForce Now

Výsledná cena je určená na základě úrovně „virtuálního PC“, které si platíte. Čím lepší specifikace, tím vyšší cena ovšem tím také rozsáhlejší knihovna her. Například za 25 dolarů si předplatíte virtuální PC s GTX1080 a 10 hodinami herního času. Pokud nejste tak nároční, za stejné peníze můžete mít stroj s GTX1060 a 20 hodinami herního času. Je očividné, že tato služba cílí spíše na občasné hráče, kteří nahrají pár hodin měsíčně. Nějaké pořádnější hraní se totiž značně prodraží. Služba se spustí v březnu a early-access je k dispozici zde. Noví uživatelé obdrží bonus v podobě 4/8 herních hodin zdarma.

geforce-now-mac

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.