Zavřít reklamu

beats_iconZdroje blízke 9to5mac odhalili ďalšie detaily ohľadom pripravovanej premeny Beats Music. Služba, ktorú Apple minulý rok odkúpil vrámci 3-miliardovej akvizície, má byť podľa zdrojov hlboko integrovaná do iTunes na Macu a tiež má byť integrovaná do aplikácie Music na iOS zariadeniach. Služba bude prerobená po vzore Applu, ale zachová si svoj systém predplatného, ktoré by mohlo byť potenciálne nižšie oproti súčasnemu. Avšak, zníženie by nemalo byť veľmi veľké a služba zlacní len o 20% – z pôvodných 10 dolárov mesačne na 8 dolárov. Ale aj takéto zníženie by jej mohlo prospieť v boji proti konkurentom ako Spotify, Rdio a Google Play Music.

Z hľadiska dostupnosti sa nič zásadne nezmení a služba bude naďalej dostupná na Androide, ako aj na Apple TV, kde sa má dočkať úplne novej aplikácie. Koncept Beats Music podľa Applu stavia na streamovaní z cloudu a koncentruje sa na užívateľovu hudobnú knižnicu. Nová funkcia vyhľadávania má nájsť akúkoľvek skladbu dostupnú v katalógu iTunes alebo Beats a užívatelia môžu jednak streamovať hudbu z katalógu a tiež si môžu hudbu pridávať do svojich knižníc. Užívatelia si môžu zvoliť, ktoré skladby chcú uložiť do svojich iOS zariadení alebo počítačov, alebo si môžu ponechať všetky skladby v cloude. Rovnako majú byť do služby integrované playlisty, aktivity a mixy Beats Music, čím môžu užívatelia pristupovať k playlistom, ktoré boli predom vytvorené expertmi a hodia sa pre jednotlivé aktivity.

Keď už to bude jedna služba, užívatelia budú môcť spojiť existujúce Beats Music účty so svojim Apple ID. Tiež dôjde k redesignu a kým doteraz bola pre službu príznačná červená a čierna farba, po novom bude prostredie totožné s prostredím iTunes a Hudby v iOS. Nechýbajú ani sociálne funkcie určené pre zdieľanie hudby a playlistov s priateľmi. Apple si po boku Beats Music ponechá aj existujúce služby, ktoré sú s novou Beats Music veľmi podobné – čiže si ponechá naďalej iTunes Match aj iTunes Radio. Služba bude oznámená na WWDC po boku iOS 9 a OS X 10.11.

Beats Music Apple mail
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.