Zavřít reklamu

Společnost TSMC je na tom v posledních měsících opravdu dobře. Nejen že vykazuje nejlepší ekonomické výsledky v historii firmy, také má zajištěné zakázky do budoucna. Mimo klasických zákazníků, kteří od TSMC berou tradičně (jako třeba nVidia), si společnost ještě minimálně dva roky udrží dalšího prominentního zákazníka, kterým není nikdo jiný, než Apple. Taiwanský výrobce polovodičů má s Applem kontrakt na další generaci jejich Ax procesorů. TSMC se ovšem připravuje na to, aby jim Apple ze spárů jen tak nevyletěl. V současné době plánují výstavbu supermoderních továren, kde budou fungovat pokročilé 5 a 3nm výrobní postupy. 

Příští rok se objeví iPhone 8 (nejpravděpodobněji), který bude pohánět procesor A11. Ten bude vyroben 10nm výrobním procesem a na jeho výrobu má exkluzivní práva právě tchajwanský výrobce polovodičových čipů. O značný výdělek na příští rok tak mají postaráno. Jak se ovšem ukázalo z nejnovějších zpráv, rozhodně nechtějí usnout na vavřínech.

Podle Nikkei Asian Report totiž TSMC pracuje na plánech výstavby nové výrobní haly, ve které se bude pracovat s pokročilým 5nm a 3nm výrobním procesem. Společnost se tak chce připravit na to, aby měla ideální startovní podmínky pro další výběrová řízení, ve kterých bude (nejen) Apple hledat výrobce pro své nové čipy. Největší konkurent ve formě Samsungu, je se svým výrobním procesem trochu pozadu. TSMC si tak přeje toto rozestavění sil ponechat i nadále. Otázkou ovšem zůstává, zda-li jsou takto pokročilé procesy vůbec reálné, vzhledem k fyzikálním vlastnostem křemíku. Už i samotný Intel poněkud bojuje s aktuálním 10nm výrobním procesem a v případě toho nadcházejícího (7nm), je to údajně ještě složitější.

tsmc-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.